MARDİN – Suriye’den Türkiye’ye geçmek isterken sınırda askerlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 14 yaşındaki Ali Özdemir`in hayati tehlikesi devam ediyor. Yaşanan olayla ilgili konuşan baba Abdulğani Özdemir, yaşanan olayın açık bir cinayet olduğunu söyledi.

Suriye’den Türkiye’ye geçmek isterken sınırda askerlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Ali Özdemir, tedavi edilmek üzere götürüldüğü Mardin Devlet Hastanesinde yer olmadığı gerekçesiyle Kızıltepe Özel İpek Yolu Hastanesine sevk edildi.

Özdemir’in hayati tehlikesinin hala devam ettiğini belirten, baba Abdulğani Özdemir, bugün Kızıltepe Şenyurt karakolundan jandarma ile Mardin Valiliğinden bazı görevlilerin gelip kendileri ile görüştüğünü söyledi. Oğlunun her iki göz sinir damarlarının da kötü durumda olduğundan kanın beynine kadar ulaştığını belirten Özdemir, çocuğunun durumunun hala aynı olduğunu ve doktorların müdahale edemediğini kaydetti.

Mardin Valiliğinden iki görevlinin de kendilerini ziyaret ettiğini ifade eden Özdemir, “Mardin valiliğinden iki kişi geldi ve olay hakkında bizden bilgi aldı. Hem yardım etmek istediklerini söylediler. Hem de olaya ilişkin inceleme yapacaklarını ve gerekirse olayın görgü tanıklarını Suriye’den buraya resmi yazı ile çağıracaklarını ve onlardan da ifade alacaklarını söylediler.  Bize bu olayın peşini bırakmayacaklarını söylediler. Ama bu açık bir cinayettir. Ben şuanda oğlumun ölümünü adeta bekler oldum.”  dedi.

(Mehmet Aslan-İLKHA)