MARDİN –Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkan Yardımcı ve Mardinlife Gazetesi Yazı İşleri Müdürü A. Kadir Üründü, İlke Haber Ajansı Mardin Temsilcisi M. Salih Keskin, TRT Muhabiri A. Vahap Erdoğan ve Anadolu Ajansı’ndan Halil İbrahim Sincar, Mardin Müftüsünü makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İslam dinine gönülden bağlı müminlerin “Üç aylar” diyerek özel bir önem verdiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarının içinde olduğumuzu hatırlatarak, Sevgili Peygamberimiz bu aylarda her zamankinden daha çok ibadet ettiğini söyledi.

Müftü Coşkun sözlerine şöyle devam etti: “Allah Resulü, ‘Allah’ım! Recep ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan ayına kavuştur.’  diye dua ederdi. Kuşkusuz bu aylar, dünyanın ağır meşgaleleriyle bunalan ruhlarımızı dinlendirmek ve kulluk şuuru içinde Yüce Allah’ın rahmet ve merhametine sığınmak için çok kıymetli fırsatlardır. Yüce Allah’a bu aylarda yapılacak yakarışlar, tövbe istiğfarlar, kalıcı iyilik ve hayırlar, gönülden paylaşılan sevinç ve kederlerin mükâfatı insanlara kat kat verilecektir.” 

Herkesin büyük kalabalıklar içerisinde yalnızlığı yaşadığına işaret eden Coşkun, “Bu dünyada adımlarımızı, sevgiye, muhabbete, dostluğa ve kardeşliğe doğru atalım. ‘Hiç kimse kimsesiz kalmasın” diyelim. Unutmayalım ki yoksulluk varlığın kaybolması ve yok olması demek değildir. Yoksulluk içimizdeki merhametin yok olması, karşımızdakini merhametin zenginliğinden yoksun bırakmaktır.” dedi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)