MARDİN - Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkan Yardımcı ve Mardinlife Gazetesi Yazı İşleri Müdürü A. Kadir Üründü, İlke Haber Ajansı Mardin Temsilcisi M. Salih Keskin, TRT Muhabiri A. Vahap Erdoğan ve Anadolu Ajansı’ndan Halil İbrahim Sincar, Mardin Müftüsünü makamında ziyaret ettiler. 

Ziyarette Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun , 24 Mayıs 2014 tarihinden itibaren 7 gün süreyle Mardin ve Mazıdağı ilçelerinde  Hilal Gözetleme ekibinin çalışmalar yapacağını kaydetti. 

Coşkun: “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü ile ortak yürütülen gözlem çalışmalarının devamı olarak Mardin ili ve Mazıdağı ilçesinde bir haftalık gözlem programının uygulanması planlandı. Bu Amaçla Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sacit Demir Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Uzman Yardımcısı Üzeyir Öztürk, Sosyal ve Kültürel içerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı Astronomları İhami Aşıkkaya ve Gürhan Eren’den oluşan ekip 7 gün süreyle Mardin’de Hilal Gözetleme çalışmaları yapacak. Araziyi iyi bilen ve gözlemlere katkı sunacağını düşündüğümüz Yeşilli İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz’ın da koordinatör olarak görev yapacaktır.” Dedi. 

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun kendisini ziyaret eden basın Mensuplarına “Acve” hurması ikram ederek,  2 Haziran tarihinde Mardin’de yapılacak olan İl Müftüleri Çalıştayı hakkında bilgiler verdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)