ŞANLIURFA -  Şanlıurfa Atatürk Ormanı`nda kurumuş yosun türü bir bitkinin üzerine suyun dökülmesinden saniyeler sonra yemyeşil olması diriliş mucizesini akla getirdi. 

Mucize gibi olay, Atatürk Ormanı`nda gözlendi. Arkadaşlarıyla beraber pikniğe giden Mustafa Karabulut isimli genç,  ellerini yıkamaya çalışırken suyun döküldüğü alandaki kupkuru yosunların kısa bir süre içinde yemyeşil olduğunu fark etti. Bunu yanındaki arkadaşlarına da gösteren Karabulut ve arkadaşları, bunu diriliş, mucizesine benzetti.

Hala gördüklerinin etkisinde olduğunu söyleyen Karabulut olayı şöyle anlattı: "Pazar günü bazı arkadaşlarla pikniğe gelmiştik. Yemekten sonra ellerimi yıkama ihtiyacı hissettim. Ellerimi yıkayacağım zaman yeşermiş olan badem ağacının bir küçük filizini gördüm, o fidesinin üzerinde ellerimi yıkadım. Ellerimi yıkadığım zaman o fidenin etrafını kaplamış olan ölü yosunların bir iki dakika içerisinde yeşerdiğini ve hayat bulduğunu gördüm." diye konuştu. 

Yaşadığı olayın Allah`ın Hayy isminin bir tecellisinin göstergesi olduğunu ifade eden Karabulut şöyle devam etti: "Sonra su dökülmeyen o yosunları kaldırıp ellerimde ovuşturdum, un ufak oldular, rüzgâra tuttuğum zaman uçup gittiler. Ama bunlara su verdiğim zaman yemyeşil oldular. Bu durumu tabi dostarla paylaştım. Bunun Cenab-I Allah’ın Hayy sıfatının bir tecellisidir, dedim. Şu ölü olan yosunlara bir kaç dakika içerisinde su ile hayat veren Cenab-ı Allah`ın, ahirette de kuru kemiklere bu şekilde hayat vereceğini tasavvur ettik." ifadelerini kullandı. 

Kuru yosunları eve getirip evde de denemesini yaptığını ifade eden Karabulut; bunun bir mucize olduğunu, konunun uzmanı kişilerin bu konuya bir açıklık getirmesini umduğunu söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)