DİYARBAKIR - Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, PKK`nin, Lice`de HÜDA PAR üyesi olan bir kişiyi önce kaçırmak istediği ardından ailesinin taradığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Lice Kıyıköy Mahallesine gelen silahlı 6 PKK`linin 2 kardeşi, evlerinden zorla götürmeye teşebbüs ettiği belirtilen açıklamada, ailenin direnmesi üzerine şahıslara, sokak ortasında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yapılan saldırı sonucu üç vatandaşımız yaralanmış olup, birinin hayati tehlikesi bulunmaktadır.

Bölücü terör örgütü mensupları, saldırı sonrası mahalleden kaçarak uzaklaşmıştır.
Yaralı şahıslar, saat 01.20`de, 112 Acil Servise ait iki ambulans ile Lice Devlet Hastanesine, müteakiben Diyarbakır/Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiştir. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Lice Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gerekli incelemelere başlamıştır."

Açıklamada, Olayın yaşanmasından hemen sonra haber verilmiş olmasına rağmen asker ve ambulansın olaydan yaklaşık 1,5 saat sonra köye gelmesine değinilmemesi dikkat çekti.

Genelkurmay`ın benzeri açıklamalarında olaydan sonra operasyon başlatıldığı bilgisine yer verilirken, bu saldırıyla ilgili olarak herhangi bir operasyon başlatılıp başlatılmadığıyla ilgili bir bilgiye de yer verilmedi.

Öte yandan, Lice`de defalarca yol kesmeler ve halkı mağdur eden benzeri olaylara rağmen, devam eden çözüm sürecinin zarar görmemesi adına herhangi bir müdahalede bulunulmadığı sık sık dile getirilen iddialar arasında.

(İLKHA)