DİYARBAKIR - Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nden, Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi`ne tayin edilen Dr. Zeliha Asiltürk, 15 gün önce görevine başladı. Dâhiliye polikliniğinde başörtülü olarak hastaları muayene eden Dr. Zeliha Asiltürk, başörtülü olarak çalışmaması konusunda hastane yönetimi tarafından uyarıldı.

Başörtüsünü çıkarmayan Dr. Zeliha Asiltürk hakkında soruşturma açıldı. 15 gün boyunca hastanede başörtülü olan çalışan Dr. Zeliha Asiltürk, sabah saatlerinde hastalarını muayene ettiği sırada görevinden alındı.

Yaşanan bu skandal olay ile ilgili İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER) Sekreteri İbrahim Gökdemir, bazı açıklamalarda bulundu. Hükümetin üst üste sözde açılımlar yaptığını ifade eden Gökdemir, toplumun her kesimine zeytin dalı uzatmış görüntüsünü vermeye çalışırken, halkının yüzde 98`ni teşkil eden Müslüman bir ülkede, başörtülü hanımlara uygulanan ayrımcılık konusunda 8 yıllık hükümet iktidarında ciddi bir ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

Gökdemir, "Hükümet; Demokratik açılım, Alevi açılımı, Roman açılımı ve Ermeni açılımı için yoğun çaba sarf ede dursun, mütedeyyin halkımız için ortaya çıkan kamusal alan ve kırmızıçizgi yasaklarıyla karşılaşan dindar kesim `İnanç Açılımı` ile ilgili sorunlarının çözümünü hangi baharda bekleyecektir?" dedi.

Hür-Der olarak, başta siyası iktidar olmak üzere tüm siyasi partilerden başörtü yasağını sona erdirmeye yönelik kalıcı ve tatmin edici bir düzenlemeyi bir an önce yasal çözüme kavuşturulmalarını talep ettiklerini belirten Gökdemir, hiçbir kısıtlamaya mahal bırakmayacak bir şekilde yasal güvence altına alınmasını istedi.

Gökdemir, "Ayrıca; Dr. Zeliha Asiltürk`ün zulme ve baskıya karşı direnişini, inancının gereği olan Başörtü hususundaki hassasiyetini dünyevi değerlere tercih edişini takdirle karşılıyoruz" diye konuştu.

M. Salih Keskin - İLKHA