BURSA- Mudanya`da 30 Mart seçimlerinin ardından CHP`nin adayı Hayri Türkyılmaz`ın koltuğa oturmasıyla birlikte, önce 6 memurun, ardından da çeşitli birimlerde taşeron işçi olarak çalışan 33 kişinin işten çıkarılması karşısında hukuki süreç başlatılırken, AK Parti Mudanya İlçe Başkanlığı da harekete geçerek duruma tepki  gösterdi.

Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Paşabey Arslan, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz`ın kendisiyle çelişen bir tutum sergilediğini belirterek, "Biz göreve ilk seçildiğinde nezaket ziyaretinde bulunarak görevinde başarı dileğimizi ilettik. Ayrıca parti rozetini çıkararak yapacağı hizmetlerde meclis üyelerimizle birlikte daima destek olacağımızı söyledik. Kendileri Mudanya’ya hizmet yolunda uyumun öneminden bahsetmişti. Ancak ilk icraatında bize söylediklerinin tam aksini yaptı ve 33 işçiyi işten çıkardı. Belediye Başkanı Türk Yılmaz, konuyla ilgili basına yaptığı açıklamasında, işçilerin uyuşturucu kullandıkları ve iş yapmadıkları gibi ağır ithamlarda bulundu. Çıkarılan işçilerin uyuşturucu kullandıklarına dair elinde herhangi bir rapor ya da tutanak var mı?" diye konuştu.

Arslan, Mudanya kamuoyunda işçi çıkarmalarının, önümüzdeki günlerde 70 kişiye kadar çıkacağı söylentilerinin yayıldığını belirterek, “Sayın başkan daha başkanlık koltuğuna oturmadan önce hiçbir işçiyi işten çıkartmayacağını dair Mudanya kamuoyuna açıklama yaptı. Sonrasında böylesine bir tutum içine girmesine, ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur’ demekten de doğrusu kendimizi alamıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Onca işçinin işinden edilmesi haksızlık”

Mudanya Belediyesi`nde işten çıkarılanlarla ilgili ortaya çıkan hak mahrumiyetinin takipçisi olacaklarını ifade eden Arslan, "Burada partizanca bir tutum var. İşçilerin haklarının yendiği kanaatindeyiz. İşçilerle birlikte aileleri de mağdur edildi. Onca işçinin işinden edilmesi haksızlıktır. Yapılan uygulama kesinlikle yanlıştır. Biz sürecin takipçisi olacağız. Mudanya Belediyesi’nin bu ve buna benzer tutumlarını sürdürmesi halinde bizler de gereken adımları atacağız” dedi.

  (Zeki Aras-İLKHA)