ŞIRNAK - Son zamanlarda Şırnak`ta duvar ve işyerlerinin darabalarında görülen siyasi içerikli yazılar, halkın ve esnafın büyük tepkisini çekti.

 Bunların, cahil insanların yapacağı bir hareket olmadığını savunan esnaftan M.B, "Bu civarda bütün esnafın darabalarına yazılar yazılmış ben bunu cahil insanların yaptığına inanmıyorum. Bazı güçler çocukları maşa olarak kullanarak böyle işlere alet ediyorlar sırf milleti sindirme politikasından başka bir şey değildir." diyerek tepkisini dile getirdi.

 Gençliğin çok kötüye gittiğini işaret eden esnaf Y.C, "Kardeşim! Gençlik bir arayış içindedir bunu yapan çok güzel bir iş yaptığını sanıyor. Halbuki kendi halkına zarar vermekten başka bir şey değildir. Bugün bu yazıları yazıp benim camımı kırarak eline ne geçecek? Kendi kişisel egolarını tatmin ediyor kendince. Onlara devletin sahip çıkması gerekiyor. Çocuklar boşluktadır. Başta ana babalar sonra da devlet sosyal imkanlar, kültürel alanlar yaratarak geçlerimizi böyle kirli emellerden uzaklaştırmaları gerekiyor." diye konuştu.

 Anne-babalar çocukların kiminle arkadaş edindiğine baksın
Siyasi içerikli yazıların yazıldığı işyeri sahiplerinin10’da 9’unun onların düşüncelerine sahip olmayan kesim olduğunu belirten esnaftan Ö.P, "Bunlar kendince darabalara yazarak halkı sindirme politikası yürütüyorlar. Onları şiddetle kınıyorum. Rabbim bu insanları hidayet etsin. Bunu yapanların analarına ve babalarına sesleniyorum, çocuklarına sahip çıksınlar kimleri arkadaş ediniyorlar, ne yapıyorlar, geç saate kadar sokakta kimle beraberler sorgulasınlar. Geç saate kalarak milletin kapısına böyle yazı yazarak bir yere varılmaz, bu insanlık değil, böyle Kürtlük olmaz." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 Esnaflık yapan O.Ç. ise, kepenk kapatmada işyerlerini kapatmadıkları için molotof atıldığını tehdit ve ağır ithamlara, saldıralara maruz kaldıklarını ifade etti. O. Ç, "Bunlar hangi akla hizmet ediyorlar ben çözmüş değilim. Demokratız diyorlar en büyük zulmü vatandaşlarına yapıyorlar, barış istiyoruz diyorlar şiddeti kavgayı çıkaran onlar, bunların her şeyi yalan dolan. Bunlar küçük balıklar asıl büyük balıklar bunları yönlendiriyor bunlar da maşalık, hizmetçilik yapıyorlar umarım farkına varıp bir an önce bu yanlış yoldan dönerler." diye konuştu.  (Ekrem Payan - İLKHA)

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 İleri >>

 

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 İleri >>