BİTLİS- Tatvan İnsan-Der tarafından Peygamber Efendimizi (sav) tanıtmak ve bilinçli bir nesil oluşturmak amacıyla kitap okuma kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde düzenlenen ödüllü yarışmada dereceye giren 13 orta okul ve lise öğrencisi tablet bilgisayarla ödüllendirildi.
 

Kampanya ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, 83 yazarın Bitlis ve ilçelerindeki okulları ziyaret ettiğini belirterek, “Bu kapsamda 103 bin 700 tane kitap okullarımıza dağıtılmış ve öğrencilerimizin bu kitapları okumaları sağlanmıştır.” dedi.
 

Tatvan İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen ödül dağıtım programına Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis İl Mili Eğitim Müdür Vekili Alâeddin Yurderi, İnsani Yardım vakfı başkanı Bülent Yıldırım, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.


Yarışma sonucunda tablet bilgisayar ile ödüllendirilen lise düzeyindeki öğrencilerin, Vefa Yıldız, Aliye Sulan, Funda Erten, Sabriye Göymen ve M.Sefa Şengül, Orta okul düzeyindeki öğrencilein de Mahmut  Arslan, Furkan Tunç, Ayşegül Ayaz, Ruken Ağar, İrem Turşak, Mukaddes Yabaş, Ömer Gökçe ve  Büşra Karaca oldukları belirtildi.    (Menderes Beysülen-İLKHA)