DİYARBAKIR - Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Nisan ayı faaliyet raporunu açıkladı. Nisan ayında toplam 709 aileye gıda, 226 aileye et, Suriyeli 5 aileye giyim yardımında bulunan dernek, ayrıca mağdur bir aileye 2 kanepe ve 1 beyaz eşya (Buzdolabı) yardımında bulundu.

Nisan ayı içerisinde mağdur ailelere yönelik gıda dağıtımı faaliyetlerini devam ettiğini ifade eden Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı Sıddık Furkan, mağdur ailelere gıda, giyecek ve ev ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini bildirdi.

Her ay yoğun olarak başvuru aldıklarını söyleyen Furkan, "Gıda almaya hak kazanan ailelerin her ay ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Nisan ayı içerisinde 709 aileye gıda, 226 aileye et, 1 mağdur aileye beyaz eşya ve kanepe ve 5 mağdur Suriyeli aileye ise giyim yardımında bulunduk. Yardımda bulunduğumuz ailelerden toplam 103 aile ise Suriye’den Türkiye’ye gelen mağdur ailelerdir.” dedi.

Hayırseverlere yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür eden Furkan, “Hayırseverlerin yardımı ile 141 aileye et dağıtımında bulunuldu. Bize maddi ve manevi yardımlarda bulunan tüm Müslüman kardeşlerimden Allah razı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı. (Ali Adiyaman - İLKHA)