DİYARBAKIR  - Özgür-Der Diyarbakır Şubesi’nin bu yıl 6.`sını düzenlediği “Üniversiteliler Buluşuyor” programında konuşan Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya Türkiye ve Ortadoğu`daki gelişmeleri değerlendirdi.

Ortadoğu’daki meydana gelen gelişmelerden kendilerini sevindiren gelişmeler olduğu gibi üzüldükleri haberlerinde olduğunu belirten Kaya, İslam dünyasında yaşanan olayları istila olarak değerlendirdi.

"Bir takım elit kadroları İslam ümmetinin başına musallat edildi"

Kaya, "Emperyalistler bir takım elit kadroları İslam ümmetinin başına musallat ettiler. İslami hareketlerin emperyalist işgali ve onlarla doğrudan veya dolaylı olarak işbirliği içerisindeki baskıcı zalim İslam`dan uzak yöneticilere karşı ciddi anlamda mücadele geleneğini ortaya koyduğunu gördük ve bu süreç halen de devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"Bu coğrafya da bizden öncekiler çok bedeller ödediler"

Rablerine kulluk etmek isteyen insanların ve onurlu şerefli bir hayat yaşamak isteyen insanların mutlaka bedel ödemeyi de göze almaları gerektiğini söyleyen Kaya, "Bu coğrafya da çok bedeller ödendi. Ödenen bedellerin ardından ulaşılan haklar daha kalıcı ve değerli oluyor. Bu coğrafya da bizden öncekiler çok bedeller ödediler. Çok ağır şartlar yaşandı. Kardeşlerimizin maruz kaldığı zulümler konusunda yüreğimiz dağlanıyor, içimiz acıyor ama şunu da biliyoruz ki bütün bu zulümlere, baskılara, zulüm ve idam kararlarına rağmen mücadelelerini sürdürülecektir." dedi.

"Ordunun net bir şekilde İslam`a düşmanlık yaptı"

28 Şubat sürecinde Ordunun net bir şekilde İslam`a düşmanlık yaptığını ifade eden Kaya, ordunun bu saldırılarını en vahşi bir şekilde uyguladığına dikkat çekti.

Kaya, "Ama dindar insanlar hala kahraman ordumuz edebiyatından vazgeçmiyorlardı. Allah`ın dinine savaş açmış kişilerin isimleri ne olursa olsun onlar Müslüman olamazlar. İnsanlar açık bir şekilde bunun  ayrıştırmasını yapabilmelidir" dedi.

Program sorulan soruları Rıdvan Kaya`nın cevaplandırması şeklinde devam etti.

(Fikret Özkan  - İLKHA)