DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bahattin Temel, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fadıl Şani, Kurucu Üye Vedat Turgut, Mahmut Uçar ve Yenişehir İlçe Başkanı Şükrü Aksoy'dan oluşan parti heyeti Diyarbakır’ın Karacadağ Bölgesi’ndeki Avdali (Birbazın), Pembeviran (Kurm), Muratçık (Bırık) köylerine teşekkür ziyaretinde bulundular.

 

Parti heyeti adına ziyaretlerde konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, seçimlerde kendilerine dualarını ve desteklerini esirgemeyen köylülere teşekkür ederek, HÜDA PAR olarak ziyaretlerinin seçimlerle sınırlı olmayacağını, halka şahsi menfaatler için değil, halkın sıkıntılarını gidermek için ziyaret ettiklerini belirtti.

 

“Amacımız Sadece Oylarınızı Almak Değil”
Köy ziyaretlerinde misafir edildikleri evlerde kısaca konuşan Temel, amaçlarının halkın oylarını alıp halka sırt çevirmek olmadığını vurguladı. Diğer partilerden farklı olduklarını söyleyen Temel, “Bizler her zaman diğer partilerden farklı olduğumuzu belirtmişiz ve yaptıklarımızla da bunu ortaya koymuşuz. Bizler seçimlerden önce oy toplama amacıyla halkı ziyaret edip seçimler bittikten sonra halkı unutan siyasi partilerden değiliz. Bize oy verenlerle vermeyenler arasında hiçbir zaman ayırım yapmayacağız. Çünkü biz menfaat uğruna kurulmuş bir parti değiliz, menfaat uğruna çalışmak da bize yakışmaz.” dedi.

 

Amaçlarının İslam davasına hizmet olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Temel, “Bizim amacımız,  Allah’ın dinine hizmet ve bu amaçla Allah’ın rızasını kazanmaktır. Yine bu çerçevede aziz halkımıza hizmet etmektir. Aldığımız oy oranı beklediğimizin altında olabilir ama bu düşük bir seviye değildir. Bölgede üçüncü parti olmuşuz ve Allah’ın izniyle bu giderek artacak bu vesile ile halkımıza İslami çerçevede hizmet edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

“Kürdistan Coğrafyası’nda İslam’ın Adını Silmek İstiyorlar”
İslam düşmanlarının Kürtler arasındaki dindarlığı kaldırmaya çalıştıklarını söyleyen Temel, “İslam düşmanları demokrasi, eşitlik, hak ve özgürlük adı altında Kürt halkını sömürerek aralarındaki din ve namus kavramını kaldırmaya çalıştılar ve hâlen de devam ediyorlar. Bizler elimizden geldikçe bu tür sapıklıklarla mücadele edeceğiz ve Allah’ın izniyle bütün planları boşa çıkacak, rezil ve rüsva olacaklardır.” İfadelerine yer verdi.

 

Partilerinin Suriye meselesine bakışı hakkında soru soran bir köylünün sorusunu cevaplayan Başkan Yardımcısı Temel, “Suriye’deki savaş hakkında bizim görüşümüz nettir. Müslümanların birbirlerinin kanını dökmekten vazgeçip bir olmaları gerektiğini söylüyoruz. Eğer Müslümanlara zulmeden, Müslümanların kanını döken bir zalim varsa, Müslümanların birlik olup o zalime karşı savaşmaları gerektiğini söylüyoruz. Suriye’deki mazlum halka da dua ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Köy ziyaretleri esnasında köylerde bulunan hastaları da ziyaret eden parti heyetimiz hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. (İLKHA)