DİYARBAKIR  - 20 yıldır İslami davadan dolayı cezaevinde bulunan Muhammed Ali Eneze`nin dün vefat eden annesinin cenazesine gelme talebine halen olumlu cevap verilmediğini belirten kardeşi Ahmet Eneze, yaşanan çifte standarda dikkat çekerek, " Neden Ergenekonculara derhal taziye izni veriliyor da bize verilmiyor?" tepkisinde bulundu.

Ağabeyi Mehmet Ali Eneze`nin 20 yıldır cezaevinde olduğunu ve şu anda da Kırıkkale F Tipi Cezaevine götürüldüğünü söyleyen Ahmet Eneze, ağabeyinin çektiği bu bedelin tek sebebinin İslami davası ve düşüncesi olduğunu söyledi.

"Söz konusu Müslümanlar olunca bu hak uygulanmıyor"
Ahmet Eneze, "Ağabeyim İslami düşüncesinden dolayı tutuklandı. Ağabeyim 20 yıldır cezaevinde.  Annem dün vefat etti. Biz de ağabeyimin taziyede bulunması için gereken evrakları saat 13.30 civarında Muhabere Savcılığı tarafından Kırıkkale F Tipi Cezaevine Faksladık. Bugün Kırıkkale F Tipi Cezaevini aradım. Buraya gönderilip gönderilmediği hakkında bilgi istedim. Bana dediler ki: `Biz faksı aldık. Kendisine telefon hakkı verdik. Evini aradı. Fakat mesai bittiği için savcılık tarafından herhangi bir işlem yapılmadı.  Bundan dolayı Pazartesiye kaldı. Neden Ergenekoncuların böyle bir talebi olduğunda derhal taziye izni veriliyor. Burada çifte standart var. Bu çok açık. Söz konusu Müslümanlar olunca bu hak uygulanmıyor." diyerek tepki gösterdi.

Yaşanan bu gelişmelerin kendilerini çok üzdüğünü söyleyen Eneze, ağabeyinin taziyeye gelmesi için gerekli mercilerin bu konuda daha duyarlı olması talebinde bulundu.  

(Ali Adiyaman  - İLKHA)