HABER MRK - Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada; tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de milyonlarca engelli insanın bulunduğunu kaydetti. Engellilik konusunun yalnızca engelliler ile ailelerinin değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konu olduğunu belirtti.

 

Engellilerin hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının iyileştirilmesinin gerektiğini ifade eden Erözgün, “Engelli vatandaşlarımız için eğitimden sağlığa, kültür ve sanattan, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar çok ciddi düzenlemelerin yapılmasını arzuluyoruz.” dedi.

 

Erözgün, “Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engellilerin tüm haklarından yararlanmaları gerekir. Bu duygu düşüncelerle; Dünya Engelliler Haftasında, yaşanmakta olan tüm sorunların en kısa süre de çözüme kavuşturulmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)