Adana`da aralarında hakim ve savcıların da olduğu kişilerin cep telefonlarının yasadışı dinlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada 9 polis hakkında 47`şer yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame 8`inci Ağır Ceza Mahkemesi`nce kabul edildi.

`SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK`

İddianamenin kabul edilmesinin ardından açıklama yapan eski Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin`in avukatı İsa Ayanoğlu, "Bu soruşturmanın usulü, esasından daha fazla konuşulur hale geldi. İddianamenin kabulu kararı verilmeden önce, iddianame düzenlenir düzenlenmez belli basın yayın organlarında iddianame metni, içeriğinden alınmış cümlelerin verildiğini gördük. Biz buna ilişkin suç duyurusunda bulunduk" dedi.

BAŞBAKAN`A SUİKAST ÖNLENDİ

Yasadışı dinlemeler ile ilgili ifadeleri alınan polislerin, `suç önlemek` amacıyla dinleme yaptıklarını ileri süren polislerin ifadeleri de iddanameye girdi.

Adana İstihbarat Şube Müdür Yardımcılığı`nı yürütürken, Trabzon Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atanan Aytaç Akyol, ifadesinde "Ben Adana`da 2004 yılından 2012 yılına kadar görev yaptım. Görev yaptığım bu dönemde, Adana Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü`nde görevim teknik, bilgi işlem (tekob) işlemlerinde görev almaktı.

Görev yaptıgım bu dönem içerisinde Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan`a yönelik suikast iddiasıyla ilgili gözaltına alınan A.Ö. isimli terör örgütü üyesi sahsın yakalanması, ayrıca adliye, valilik ve emniyet müdürlüğü gibi kamu binalarını hedef alan bombalı eylemlerin yapılması ile ilgili yaklaşık 7-8 kişinin canlı bomba eylemleri öncesinde yakalanmış olmaları tamamen önleme amaçlı dinlemelerden elde edilen bilgiler çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

Bütün bunlar göz önüne alındığında biz kurum olarak önleme dinlemelerinin gerekliliğine, faydasına inandığımız için evrakın sürümcemede kalmaması amacıyla bazen de detayları kontrol etmeden evrakları imzaladığımız olmuştur.

Kastımız asla söz konusu olmaz. Öncelikle bana isnad edilen suçların hiçbirisini kabul etmiyorum" diye kendini savundu.

ajanslar