MARDİN - Kadim Akademi Derneği, bir otelde "Barış Konuşmaları" çalıştaylarının 5’incisini düzenledi. Programa konuşmacı olarak MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal katıldı.

 Çözüm sürecinin, cumhuriyetin en büyük ve önemli bir projesi olduğunu ifade eden Ünsal, çözüm sürecinden umutlu olduklarını belirtti. Ünsal, “Çözüm süreci Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi. Daha atılacak adımlar var. Umutluyum çünkü tarihte hiçbir kavga sonsuza kadar sürmedi. Bu kırgınlıkların makul bil bir şekilde çözüme kavuşmaması için hiçbir engel yok." dedi.

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Ünsal, çözüm sürecinden sonra dağa çıkışların olduğu duyumlarının olduğunu, bunu araştırılması gerektiğini kaydetti.

Sön dönemlerde çocuklara yönelik işlenen suçlara da değinen Ünsal, “Cezaların caydırıcı olması çok önemli. Cezalar ile ilgili bir ağırlaştırma sürecine gidiliyor.  Bunu üzerine biraz çalışmak gerekiyor.  Bunun temelinde gerçekten bir eğitim cehalet sorunu var. Ben kişisel olarak idam cezasını bu tür suçların engellenmesi konusunda çok caydırıcı bir unsur olduğunu düşünmüyorum.” diye konuştu.

Kadim Akademi Derneği Başkanı Doç.Dr. İbrahim Özcoşar ise Türkiye`nin en önemli sorunlarından biri olan Kürt meselesinde gelinen barış ortamını devamlı kılmaya ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmaya yönelik çalıştayların 5’ncisini düzenlediklerini bu kapsamda ilk olarak hedeflerinin 10 çalıştay olduğunu fakat bu sayıyı daha da artıracaklarına inandıklarını söyledi.

Ünsal, daha sonra Koordinatör Deniz Işıker Bedir ve Doç Dr. İbrahim Özcoşar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin çözüme yönelik sorularını cevaplandırdı. (M. Salih Keskin – İLKHA)