DİYARBAKIR-23 Nisan 2014 tarihinde bir grup lise öğrencisini pikniğe götürme bahanesiyle Lice’ye götürülen çocukların PKK'ye teslim ettiği iddia edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve MEGAM DER’e bir tepkide Mazlum Der Diyarbakır Şubesinden geldi.

 

"Çocuğun iadesi konusunda bir tavrın ortaya konulmamasını kabul etmiyoruz"
Doğrudan PKK'ye seslenen Mazlum Der Diyarbakır Şubesi, 15 yaşındaki Mehmet Sinan Böçküm'ün ailesinin anlattıklarını dikkate aldığı ifadelerine yer vererek, Mehmet Sinan Böçküm’ün ailesinin, olaydan derin üzüntü duyduğu belirtildi.

 

Açıklama şöyle devam etti: "PKK veya ilgili kurumların konuyla ilgili ailenin hassasiyetine binaen hiçbir açıklama ve eylem ortaya koymaması hem kamuoyunun hem de ailenin kaygılarını arttırmıştır. Olaydan dolayı hiçbir kurum ya da kişiden kaygıların hafifletilmesi veya 15 yaşındaki çocuğun ailesi ile iletişim veya iadesi konusunda bir tavrın ortaya konulmamasını kabul etmiyoruz."

 

"16 yaşından küçük çocuklar hiçbir şekilde örgüte kabul edilmeyeceklerdi"
Mehmet Sinan Böçküm’ün PKK’ye katılması söz konusu olsa bile PKK’nin çocuğun iadesi ile ilgili derhal harekete geçmesi gerektiği ifade edilen açıklamada isimleri gündeme gelmiş olan kurumlarında hassasiyet göstermesi gerektiğine vurgu yapıldı.

 

Açıklamanın devamında, Cenevre Çağrısı’na göre 16 yaşından küçük çocukların hiçbir şekilde örgüte kabul edilmeyeceği hatırlatılması yapılarak, PKK'ye Cenevre Çağrısının gerekenini yerine getirmesi çağrısı yapıldı. (Fikret Özkan  - İLKHA)