DİYARBAKIR - 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Memur Sen Diyarbakır'da komşu illerden katılımların da olduğu bir etkinlik düzenledi. Memur Sen, Diyarbakır'da düzenlediği etkiliği:  “İstasyon Meydanı'nda yapılan kutlamalara yaklaşık bin kişi katıldı" ifadesiyle haberleştiren Cihan Haber Ajansına tepki gösterdi.

 

Memur Sen Basın Müşavirliği tarafından yayınlanan basın bildirisinde; servis edilen haberin yalan ve iftira olduğunu kaydedilerek, "Emek, dayanışma, kardeşlik ve medeniyet buluşmamıza sadece Memur-Sen üyeleri ve gönüllülerinin katılımıyla on binlerce kişi İstasyon Meydanı'nı doldurmuştur. Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı tarafından üyelerine servis edilen fotoğraflar da incelendiğinde, söz konusu ajansın operasyon mantığı ve diliyle hareket ettiğini gözler önüne sermektedir." Denilerek Cihan'a tepki gösterildi.

 

Ayrıca söz konusu haberde: "Memur-Sen, bayraklarını alıp sallayacak sendika üyesi bile bulamadı" ifadesi ile "Alanda ilk başlarda 500 kadar kişinin olması nedeniyle Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuşmasına biraz gecikmeli başladı" şeklindeki ifadelerini de çirkin bir saptırma ve dezenformasyon olarak değerlendirildi.

 

Kendilerine karşı girişilen bu tavrın açıkça bir art niyet olduğu savunulan bildiride; bu tavrın sebebinin, ülkenin en büyük sorunu olan Kürt sorununun çözümüne ve Dünya'da ILO standartlarına uygun bir çalışma düzeninin kurulması mücadelesine gölge düşürme çabaları olduğu ifade edildi. Ayırca;0  "Kirli operasyon sonucunda kamuoyunda uyanan yanlış kanaatlerin düzeltilmesi amacıyla bu tekzip metninin tarafımızca yayınlanmasını zaruri kılmıştır." İfadesine yer verildi (Fikret Özkan  - İLKHA)