ADANA- İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Mısır cunta mahkemelerinin darbe karşıtlarına yönelik verdiği idam kararlarını 5 Ocak Meydanında Cuma Namazı çıkışında düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla tel’in etti.
Şehrin farklı camilerinden meydanda toplanan kalabalık, darbe aleyhine sloganlar atarak sık sık tekbirler getirdi.

 Veysi Sonkaya’nın  okuduğu Kur’an tilavetiyle başlayan etkinlikte basın açıklamasını platform adına İsa Emre okudu.

 Emre açıklamasında, yapılan irade gaspı, işkence ve katliamları yeterli görmeyen zalimlerin, şimdi de toplu idamlara kapı aralayacak bir merhalenin arafesinde olduğunu belirti.

 Emra basın açıklamasında, “Eğer İslam Ümmeti ve insanlık, bu nabız yoklamasına karşı ortak ve kararlı bir itiraz sesi yükseltmez ise, Mısırlı Müslümanların kıyımı için yeni bir yöntem devreye konulacak diyen Emre, “Asılsız isnatlarla, kara yüzlü cellâtlardan oluşan tiyatro mesabesindeki mahkemelerden çıkarılacak toplu idam kararlarıyla, hak ve özgürlük talep edenler tasfiye edilecekler.” Dedi.

 “Bu idamlar İslam coğrafyasının dışında olsa idi”
İslam ümmetinin farklı coğrafyalarında, her askeri darbe yaşandığında böyle toplu kıyımların sıradanlaşacağını dile getiren Emre,”Eğer bu idam kararı, dünyanın başka bir yerinde olsaydı, idam tehdidi ile yüz yüze olan Müslümanlar değil de Batılılar veya onların kullanım tarihi geçmemiş olan maşaları olsaydı, şüphesiz yer yerinden oynardı. Bu konu, dünya gündeminin ilk sırasına otururdu. Bu kararı alan parlamento yaptırımlara maruz kalırdı.  O ülkede krizlerin çıkması ve hükümetin geri adım atması için toplum mühendisleri her türlü enstrümanı devreye sokardı.” İfadelerine yer verdi.

 “Mısır meydanları  tarih yazmayı öğretti”
İhvanı Müslim’in dünya ya direniş dersi verdiğini kaydeden Emre, ‘Sivil itaatsizlik’ için cevap arayanlar Mısır’ın fedakâr halkına baksınlar, İsyan ahlakını’ merak edenler Mısır’ın direnen gençlerine baksınlar. Söz ve İman gücünün silah gücüne boyun eğmediğini anlamak isteyenler Mısır’ın şanlı direnişine baksınlar. Meşru hak aramanın şahikasını, mazlum olarak ölürüz ama asla zulmetmeyiz prensibinin pratiğini görmek isteyenler Mısır’a baksınlar. Başta Rabiatül Adeviye ve Nahda olmak üzere Mısır meydanları yeni tarih yazmayı öğretti.” ifadelerini kullandı.
Emre son olarak;  “Dünyevileşmeyle kuruyan kalplerimize adeta şuur ve ruh üfledi. Şehit İmam Hasan el Benna’nın tam 86 yıl önce 1928’de kurduğu ‘Müslüman Kardeşler’ teşkilatı, bugün tüm İslam coğrafyasında saygı ve takdirle karşılanmaktadır. Hasan El Bennaların, Seyyid Kutupların, Abdulkadir Udehlerin şehadet kanları, kuraklıktan çatlayan tüm İslam coğrafyasını sulamakta; tevhid, adalet, ahlak ve özgürlük için kıyamın motoru olmaktadır. Çaresizce beklemek ve ellerimizi iki yana açmak büyük bir vebal olur. Her Müslüman’ın mutlaka bu ortak itiraz seline sunacak bir damla yağmuru vardır.” İfadelerini kaydetti.

 Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı açıklama yapılan duanın ardından sona erdi. (Yunus Emre-İLKHA)

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>

 

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>