VİYANA - Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde faaliyetlerde bulunan Said`i Nursi Camii tarafından düzenlenen Regaib Kandili programı, Yüksel Sertkaya’nın yaptığı selamlama konuşmasıyla başladı. Recep Abay`ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. 

Ali Zengin’in ilahi ve ezgiler seslendirdiği etkinlikte, Dengbej Ahmet Tan`ın okuduğu kabir hayatı ile ilgili Türkçe eser, camii cemaati tarafından ilgi ile dinlendi.

Sık sık alemlere rahmet Hz. Muhammed (s.a.v)`e salavatlar getirilen programda Said`i Nursi Camii İmam’ı Mehmet Nasır Abay, üç aylar ile gecenin anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Zamanın kıymetine değinen Abay, konuşmasında ‘Üç aylar nasıl değerlendirilmeli?’ başlığıyla anlattı.

 “Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmeliyiz.” Hadis-i Şerif-i ile konuşmasını sürdüren Abay, “Her şeyden önce kulluğumuzu gözden geçirmeliyiz. Eksiklerimizi, hatalarımızı bilmeliyiz. Üç ayları günahlarımızın affı için, bağışlanması için fırsat bilmeliyiz. Bol bol tevbe ve istiğfarda bulunmalıyız. Bilhassa İslam Alemi için çok çok dua etmeliyiz. Mısır, Suriye, Afrika, Çeçenistan, Afganistan, Arakan ve diğer İslam coğrafyalarında akan kanların dinmesi için dualarda bulunmalıyız.” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından program, Recep Abay`ın okuduğu ilahi ve ezgilerle devam etti. Kapanış duası ve ikramların ardından etkinlik sona erdi. (İLKHA)