ŞIRNAK – Şırnak Üniversitesi öğrencilerinin kurdukları Doğu Batı Kardeşlik Kulübü öğrencileri, Mısır cuntasının verdiği idam kararlarını, İlahiyat Fakültesi önünde düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla kınadı.

Sunumunu Hüseyin Dağ’ın yaptığı kitlesel basın açıklamasına Doğu Batı Kardeşlik Kulübü üyesi öğrenciler, Nuh Eğitim Der üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Darbe karşıtı Mısır halkının darbeciler tarafından baskı politikasıyla sindirilmek istendiği ifade edilen açıklamada; “Rabiatül Adeviyye Meydanı başta olmak üzere Mısır`ın bir çok yerinde binlerce Mısır`lı kardeşlerimiz şehit edilmiş, binlercesi yaralanmış, yine binlercesi tutuklanmıştır. Geçtiğimiz ay, batı kuklası, halk düşmanı, tasmaları başkalarının elinde olan Mısır yargısı; düzmece delillerle, uydurma iddialarla tutuklanan İhvan- Müslimin mensupları başta olmak üzere 529 kişiye idam cezası verdi. Bu da yetmezmiş gibi geçtiğimiz gün başta İhvan- Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Bedi olmak üzere 683 kişiye daha idam cezası verdi.” denildi. 

Batının tutumunun eleştirildiği açıklama şöyle devam etti: “Her yerde olduğu gibi Müslüman kıyımlarına ses çıkarmayan başta Avrupa Birliği, BM, ABD, insan hakları kuruluşları, bir ağacın kesilmemesi için ortalığı vaveylaya verenler, halkı Müslüman olan devlet yöneticileri her zamanki gibi dilsiz şeytan rolüne bürünmüşlerdir.”ifadeleri dikkat çekti. 

Müslümanlara da seslenilen açıklamada; “Ey tarih boyunca firavunları alaşağı eden Musa`nın torunları! Ey zulme direniş gösterip zindanları dolduran Yusuf`un evlatları! Alemlerin Rabbi olan Allah`a yemin olsun ki mektebinde şehadet olan bir davanın asla kaybetmesi söz konusu değildir. direnişinizi, sebatınız, şehadetleriniz, köhne zindanlarda çürüttüğünüz körpe bedenleriniz, size ebedi bir cenneti kazandırmıştır. Direnişiniz, sabrınız zaferinizin ayak sesleridir. V  e siz ey insanlığın en pislik mahlukları ve sen ey Mısır`ın yüz karası , sisi bu sözümüz da sana korkun ,ödünüz patlasın , tahtınız paramparça olacak , yakında bir inkılap ile nasıl baş aşağı devrileceğinizi göreceksiniz.Şunu bilin ki küfür devam eder ama zulüm asla devam etmez. Tüm Müslümanlara çağrımız, gelin bu makus tarihi ve talihi seslerimizi yükselterek değiştirelim.”ifadeleri kullandı. (Ekrem Payan-İLKHA)