DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi bünyesinde faaliyet yürüten Medeniyet ve Kültür Topluluğu öğrencileri binlerce yıllık yerleşim merkezleri Mardin, Dara Antik Kenti, Nusaybin ve Midyat`ta düzenlenen kültürel gezide buluştular. 

Sabah erken saatlerde Diyarbakır`dan yola çıkarak Mardin`e gelen öğrenciler burada tarihi cami, kilise, Mardin Evleri ve çarşısı başta olmak üzere bir çok mekanda incelemelerde bulunduktan sonra Dara Antik Kentine geçtiler. 

Mardin gezisi ardından Nusaybin, Beyaz Su ve Midyat`a geçen öğrenciler ziyaret ettikleri yerlerde çok sayıda tarihi eseri incelediler. 

Burada bulunan antik zamanlardan kalma yerleşim yerlerinin kalıntılarını inceleyen öğrenciler, binlerce yıl öncesinden kalma kalıntıları yerinde görüp inceleme fırsatını buldukları için çok heyecanlandıklarını olduklarını söyleyerek Dicle Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Medeniyet ve Kültür Topluluğu gibi bir topluluk olduğu için çok memnun olduklarını, benzeri toplulukların daha çok olmasını arzu ettiklerini ifade ettiler.

Medeniyet ve Kültür Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi M. Akif Yıldırım, tarihi ve kültürel faaliyetlerinin devam edeceğini belirterek geziye katılan tüm öğrenci arkadaşlarına teşekkür etti. (Fikret Özkan  - İLKHA)