MARDİN- Kızıltepe-Viranşehir yolu 8.kilometresinde bulunan Hububat Ticaret Merkezi’ne yapılacak olan kavşak için geçici çözüm bulundu. Hububat merkezinin önünde geçici kavşak yapılması için çalışmalar başlarken söz konusu kavşağa sinyalizasyonlu kavşağın ise daha sonra yapılacağı ifade edildi.

Hasat mevsiminde günde yaklaşık 3 bin ağır tonajlı aracın hububat ve ticaret merkezine giriş çıkış yaptığını söyleyen Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, “Burası tarım bölgesi. Burada Mardin ve 9 ilçesinin hububatının ticareti yapılıyor. Bir hafta sonra arpa çıkacak. Ondan sonrada buğday ve mercimek çıkacak bu yol baya yoğun oluyor Buradan Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan İpekyolu olduğu için Günde 30 bin ile 40 bin araç geçiyor.  Burada bize çok acil bir kavşak lazım. Bu kavşak için 4 yıldan bu yana mücadele ediyoruz. Başvurmadığımız merci kalmadı. Kararı çıktı. Ancak 45 gün sonra çalışmalar başlayacaktı. Böyle bir durumda sıkıntı çıkacaktı. Alınan kararla geçici bir kavşak yapılıyor. Daha sonra büyük sinyalizasyonlu bir kavşak yapılacak. Buraya günde yarım milyon ton hububat geliyor. Türkiye’de Konya’dan sonra en büyük hububat merkezi bu ova. Buraya ayrıca bir çevre yolu yapılmasını istiyoruz. 2 yıldan bu yana merkezimiz faaliyete girdiğinden bu yana burada 8 vatandaşımız kazalar sonucu hayatını kaybetti. Her şeye rağmen bu geçici kavşağın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerinde bulundu.” 

Hububat Merkezinin önünde sık sık meydana gelen kazalar nedeniyle Zahireciler Derneği Başkanı  Mehmet Şerif Öter, buradaki sorunları sık sık basınla paylaşmıştı. Her gün yaklaşık 3 bin ağır tonajlı aracın giriş çıkış yaptığı merkezin İpekyolu ayrımında sık sık kazalar yaşanıyordu.

(Mehmet Aslan-İLKHA)