ADANA - Stajyer avukatlarda en çok görülen sorunlardan biri olan çabuk öfkelenme ve öfkeye hakim olamama durumunu kontrol altına alabilmek için Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ferhan Güdüz’ün de katılımıyla bir program düzenlendi. 

Hukukçular Derneği’nde gerçekleşen eğitimde Ferhan Güdüz, “Genelde, engelleme ile karşılaşıldığında öfke ile karşılık verilmektedir. Bireyler, öfke halinde öfkeli olduklarını da kabul etmezler.” dedi. 

Güdüz, bir skala yaparsanız, birden 10’a derece değerlendirildiğinde, her 10 kişiden 9’unun kendisini haklı görmekte olduğunu belirterek, “Ama aradan biraz zaman geçtikten sonra, kendisini haklı görenlerin pişmanlık hissine kapıldığını görüyorsunuz.” şeklinde konuştu. 

Güdüz son olarak, “Kendisinin engellenmiş hissedildiğinde, hayal kırıklığında, utanç hissi, kıskançlık, yalnızlık, itilmişlik duygularının öfkeye neden olduğu görülmekte. Bunların hepsinin stresle ilişkisi olduğunu düşünebiliriz. Aslında bize nasıl davranılmasını istiyorsak, öyle davranış sergilememiz gerekir.” dedi.

Yard. Doç. Dr. Gündüz, katılımcılara slayt gösterileri eşliğinde öfkenin zararları ve kontrolü hakkında detaylı bilgiler verdikten sonra program soru-cevap bölümüyle sona erdi.  (Yunus Emre - İLKHA)