MERSİN- Tarsus Belediyesi ve ilçe Müftülüğü tarafından organize edilen Regaip Kandili Özel programı, Hz. Danyal (as)’ın Kabri’nin yanındaki meydanda ihyan edilirken vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdi. 

Saat 21:00’da Kur’an Kerim tilaveti ile başlayan programa, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İşçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Müftü Vekili Mikail Tayşan, Tarsus eski emekli Müftüsü Remzi  Yavuz ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programda açılış konuşması yapanTarsuz Müftü Vekili Mikail Tayşan, Üç Ayların ve Regaip Kandilinin öneminde değindi. 

Tayşan,  Üç Ayların ve Regaip Kandilinin tüm insanlığa hayırlar getirmesini temennisinde bulunarak, ”Yüce Allah tüm zamanları yaratırken, bazı zamanları farklı yaratmıştır. Bazı zamanlara farklı anlamlar yüklemiştir. İşte bu zamanlardan birisi bu gecedir. Bu gün Üç Ayların ilk ayı olan Recep Ayının ikinci günü.  Bu gece Recep Ayının ilk cuma gecesi yani Regaip Kandili. Mübarek üç aylar geldiği zaman Peygamber Efendimiz (sav) ‘Allah’ım Recep ve Şaban’ı bizim için hayırlı eyle ve bizleri Ramazan’a kavuştur’ şeklinde dua ederdi. Bu özel bir duadır ve bizlerde sürekli bu duayı okumamız lazımdır. Recep ve Şaban, Ramazan ayının habercidir. Peygamber Efendimiz, Ramazan ayına kavuşmak için özel dua ederdi. Yine başka bir hadis Peygamberimiz, ‘Recep Allah’ın ayıdır, Şaban Ayı Benim ayımdır Ramazan ayı ise Ümmetimin aydır’ diye buyuruyor. Bizler bu ayları dolu dolu değerlendirmemiz lazım” diye konuştu. 

Programda birer konuşmalar yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Üç Ayların ve Regaip Kandilinin tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundular. 

Program, okunan ilahi ve ezgilerin ardından, Tarsus eski emekli Müftüsü Remzi Yavuz’un okuduğu dua ile sona ererken, program sonunda vatandaşlara, lokma tatlısı ve şeker macunu ikramı yapıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)