İSTANBUL - Esenler Rabia Meydanı’nda Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi dernek, İstanbul İlim Der öncülüğünde yatsı namazından sonra bir araya gelen yüzlerce kişi ellerinde Rabi4 işaretleri ile Mısır ve zulme uğrayan dünya Müslümanları için dua etti. Sık sık tekbirlerin getirildiği dua programında “Kahrolsun sisi seninleyiz Mursi” , “İhvan’a selam direnişe devam”, “Zalimler için yaşasın cehennem”,  “Şehit esma yolun yolumuz” sloganları atıldı.

Abdulbari Çelik Hoca’nın okuduğu Kur’an’ı Kerim tilaveti ile program başladı. 

Darbecilerin karşısında, İhvan’ın yanındayız

Toplanan kalabalığa bir konuşma yapan Gazeteci Yazar Zülküf Yel, darbecilerin karşısında, İhvan’ın da yanında olduklarını ifade etti.

Mısır’da Müslümanlara yönelik topyekün bir yok etme savaşı yürütüldüğünü belirten Yel, “Bu yalnızca Mısır’la sınırlı bir durum değildir. Emperyalistler Mısır üzerinden bütün Mü’minleri idam sehpasına çekmek istiyor. Müslümanlar buna sessiz kalmamalı ve tepki göstermelidir. Mısır’da siyasi İslam yok edilmek isteniyor. Hukuk cübbesi giyerek Müslümanları yok etmek istiyorlar. Biz İstanbul’dan şunu belirtiyoruz ki; İhvan’ın yanındayız diye haykırıyoruz. Müslümanlar idam ve işkencelerle korkutulamaz” dedi. 

Müslümanlara yönelik topyekûn bir yok etme savaşı yürütülüyor

Zalimlerin Müslümanlara yönelik sürdürdüğü zulümde sadece Sisi ile değil, siyonist ve Emperyalistlerle topyekûn bir savaş sürdürdüğünü ifade eden Yel, “Bütün dünya orada yaşananlara hümanist olanlar sessiz kalıyor. Müslümanlar yalnız kalmıştır. Müslümanlar birbirlerine destek olmalıdır. Ceza alanlar arasında hamile kadınlar var. Ölen insanlara idam cezası veriliyor. Müslümanlara yönelik topyekûn bir yok etme savaşı yürütülüyor. Bu imha savaşında hiçbir meşru sınır tanınmıyor bu yönetim. Binlere insanı katletti ve binlercesini katletmeye hazırlanıyor. Dakikalar içerisinde yüzlerce idam kararı verildi. Bu kıyım karşısında sessiz kalırsak bunun hesabı ahirette Müslümanlara sorulacaktır. Onun için Müslümanlar sesiz kalmamalıdır. Ey Müslümanlar ümmet şuuruyla ayağa kalkalım. Allah’ın izniyle zalimlerin yenileceği günler yakındır” diye konuştu.   

Bu kararlar İslam’a karşı açılmış bir savaş ilanıdır

Gazeteci Yazar Zülküf Yel’in konuşmasının ardından İlim Der Başkanı Sait Rüzgar basın açıklamasını okudu.

Konuşmasına “Mısır’da 3 Temmuz’da batı yanlısı askeri darbeyi gerçekleştiren askeri cunta pervasızca zulümlerine her gün bir yenisi eklemektedir” diyerek başlayan Rüzgar, “Binlerce şehidin kanı kurumadan kısa bir süre önce bir oldu bitiyle 529 mazlum Müslümana verilen idam kararının ardından Minya mahkemesi yalnızca 9 dakikada 683 idam kararın imza attı. Bu idam kararları ne insani, ne vicdani ne de hukukidir. Askeri cuntanın emirleri doğrultusunda ihvan ve darbe karşıtı Müslüman halkı sindirmeye ve yok etmeye yönelik verilmiş siyasi bir kararlardır. Siyasi kararlarda savunmalar ve mahkemeler, duruşmalar hiçbir anlam ifade etmemektedir. Bu mahkemelerin tıynetini cumhuriyet dönemindeki Türkiye’nin istiklal mahkemelerinden kel alilerden ve askeri darbeler dönemindeki DGM’lerden biliyoruz. Bu karaların verilmiş olması mısırın nasıl bir diktatör tarafından yönetildiğini anlatmaya yeterlidir. Bu kararları kabul etmiyor ve lanetliyoruz. Bu kararlar karşısında zalimler için yaşasın cehennem diyoruz.  Bu idamlar karşında susan ve timsah gözyaşları döken batı dünyasına seslenmek istiyoruz:  nerede sizin demokrasiniz, nerede sizin insan haklarınız, nerede sizin adalet anlayışınız? Mazlum halklar sizin çirkin yüzünüzü ifşa etmiş tüm söylemlerinizi boşa çıkarmıştır. Bu zulmü görmeyerek firavun Sisi’ye destek vermeniz İslam’a ve Müslümanlara yapılmış bir savaş ilanıdır” dedi.

Ümmeti tek ses olmaya çağırıyoruz

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, bu zilleti, bu zulmü kabul etmeyeceklerini ifade eden Rüzgar, “Makam, mevki ve statüsü ne olursa olsun tüm Müslümanlardan bu zulme karşı ellerinden geleni yapmaya, İslami kurum ve kuruluşların bir araya gelerek güçlü bir tepki vermeye ve tek ses olmaya, Hükümet ve Başbakan’dan bu idamları durdurmak için bütün imkanlarını seferber etmeye çağırıyoruz” dedi. 

Tüm dünya Müslümanlarının birliği ve vahdeti için dua eden Abdülbari Çelik Hoca’nın duasına el açanlar hep bir ağızdan âmin dedi.

Program yapılan duanın ardından sona erdi. (Enes Durmaz/ İLKHA)