PARİS- Regaib Kandilini ihya etmek amacıyla Medine Camii Kültür ve Dayanışma Derneği, bir program düzenledi. 

Yasin-i Şerif okunmasıyla başlayan program Avrupa Peygamber Sevdalıları tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı.Program Camii imamı Abdullah Kaya’nın, günün anlam ve önemini anlatan sohbeti ile devam etti.

Kaya, sohbetinde üç ayların ve özellikle içerisinde barındırdıkları özel gecelerin, müslümanlar için fırsat olduğunu söyledi.

Kaya, “ Değerli kardeşler mübarek bir mevsime girdik, hadiste geçtiği gibi, Allah katında 12 ay var, ayların sayısı on ikidir, bunların dördü haramdır. Bu aylar içerisinde 4 mübarek gece var, bunların birincisi Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Regaib gecesi, yine aynı ayın yirmi yedinci gecesi, bu gecede Miraç olayı olmuştur, müslümanlara namaz ile Bakara suresinin son iki ayeti hediye edilmiş, Allah’a şirk koşmayanların ise affedileceği müjdesi verilmişti. Yine Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi olan ve bin aydan hayırlı olan kadir gecesi var. Bu aylar müslümanlar için bir fırsat ayıdır, bir silkelenme ayıdır. İnsanınz hatalarımız olur. Bu gecede müminin yapacağı ibadetler Allah katında kat kat yazılır.”diye konuştu.

Sohbetten sonra Abdullah Kaya hoca, bir dua yaptı.

Duayı müteakip kılınan akşam namazından sonra, günü oruçlu geçirenler Ramazan havasında bir iftar yaptı.

Yatsı namazından önce ise, dört rekat tesbih namazı kılındı. (Ammar Uslu-İLKHA)