ŞIRNAK-Üç ayların ilki  olan Recep ayının ilk Cuma gecesine denk gelen Regaip Gecesi, Şırnak’ta huşu ile idrak edildi. Regaip Kandili, camilerde ihya edildiği gibi,  Nuh Eğitim Derde de  dua ve mevlitle idrak edildi.

Dernek üye ve gönüllerinin dışında vatandaşların da  katıldığı  Nuh Eğitim Derde ki Regaib programında , yatsı namazından sonra Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı.  Daha sonra dernekte Kur’an  dersi alan öğrenciler tarafından ilahiler seslendirildi.

Ardından  sonra mevlithanlar Kürtçe mevlit okudu.  Regaib gecesinin  anlam ve önemi  üzerine Nuh Eğitim Der Başkanı Molla Nurettin Tatar  yaptığı konuşmada , gecenin feyzi ve ehemmiyetine vurgu yaptı.

Böyle geceleri iyha etmenin  müminlerin  en büyük özelliği olduğunu dile getiren Tatar, “ Böyle feyizli kutlu geceleri iyha etmek, namaz kılmak, Kur’an okumak, olgun ve erdemli müminlerin özelliğidir. Bir mümin gündüzleri faydalı olmak istiyorsa,  toplumdaki kötülükleri yok etmek istiyorsa,  böyle geceleri iyha etmesi gerekir . Rabbi olan Allah ile beraber olmak istiyorsa, böyle geceleri kaçırmaması gerekir.  Bu gecede bütün mümin ve mazlum Müslüman kardeşlerimize dua etmemiz gereken bir gece. Arakan’da,  Suriye’de, Myanmar’da, Afganistan’da  ve  Mısır’da zulüm altında olan bütün müslüman kardeşlerimiz için dua edelim lütfen. Gecenizi Kur’an ve istiğfarla geçirin, zikirle geçirin. Rabbim bizden ve tüm Müslümanlardan kabul etsin, Kardeşlik bağlarımızı kuvvetlenmesine  bu geceyi vesile kılsn inşallah.”  temennilerinde bulundu.

Program topluca yapılan dua ile son bulurken, katılımcılara mevlit tatlısı ikram edildi.  

(Ekrem Payan-İLKHA)