BATMAN - Batman 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından organize edilen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlaması, Atatürk Parkı’nda saat 13.00'te başladı. İşçilerin ilgi göstermediği kutlama çocukların ilgi odağı oldu.

 

Petrol İş, Ses ve DİSK sendikaları tarafından tertiplenen 1 Mayıs işçi bayramına beklenen katılım olmadı. Kutlamada, işçilerden çok çocukların olması dikkatlerden kaçmadı. Günlerdir sendikalar tarafından hazırlığı yapılan 1 Mayıs kutlaması öncesi çeşitli yerlerde toplanan gruplar, kortejler eşliğinde etkinliğin düzenleneceği Atatürk Parkı’na kadar yürüyüşe geçti.

 

Batman'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasına HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, sendika temsilcileri ile az sayıda işçi ve çocuklar katıldı.

 

Tertip komitesi adına Murat Akın selamlama konuşmasını yaptı. Kürtçe ve Türkçe 1 Mayıs işçi bayramını kutlayan Akın, “1 Mayıs, bütün dünya işçi ve emekçileri tarafından kutlanan birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanmaktadır. Emekçiler mevcut örgütsüzlük koşullarında dört bir yandan saldırılarla karşı karşıyadır. Sendikasızlaşma, taşeronlaştırma, reel ücretlerin düşmesi, iş saatlerin artması ve çalışma koşullarının giderek kötüleşmesi gibi. Ülkemizde günde 4 ile 7 emekçi arkadaşımız sağlıksız, güvencesiz iş koşullarında hayatını kaybetmektedir. İşsizliğin olağan yoksulluk ise kader haline getirilmiştir.  Dünyada ve ülkemizde bize dayatılan açlığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe, yoksulluğa, sömürüye, ötekileştirmeye, ayrımcılığa karşı geleceğimize sahip çıkmak için alanlarda olacağız.” dedi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)