GAZİANTEP- Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Genel Koordinatörlüğü, Mısır’da aralarında Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed Bedi`nin de aralarında bulunduğu 683 kişi  için daha verilen idam  kararını protesto etmek için Cuma günü, Cuma namazından sonra Balıklı Parkı’nda yapacakları kitlesel basın açıklamasına tüm Gaziantep halkını davet etti.

 Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Daha önce 529 kişinin 20 dakikada idamına karar veren sözde mahkeme, bu kez kendi rekorunu da kırarak, 9 dakikada 683 Müslüman Kardeşler üyesine daha  idam kararı verdi. 

Kararı veren Cunta hâkiminin 25 Ocak’ta Müslümanlara zulmeden Mübarek destekçilerine beraat kararı verirken,  aynı mahkeme 529 kişiye vermiş olduğu idam kararı yetmezmiş gibi, şimdi de 683 darbe karşıtına daha idam kararı verdi.

529 kişiden 492`sinin idam cezasını iptal eden mahkeme, İdam cezaları kaldırılanların çoğunu ömür boyu hapis cezasına mahkûm etti. 37 kişi hakkında verilen idam cezasını ise onayladı.

Daha önce 529 kişiye idam cezası veren darbe mahkemelerinin, şimdi de 683 darbe karşıtına idam cezası vermesi kabul edilebilecek bir durum değil. Müslümanlar olarak İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, verilen idam kararlarını ve cunta yönetiminin baskılarını kınayarak lanetliyoruz.

Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyurma ve dünyadaki tüm kardeşlerimizi, yapılan bu zulme sessiz kalmamalarını istiyoruz.

Bu vesile ile darbeci cuntanın kararını kınamak amacıyla yapacağımız kitlesel basın açıklamasına, değerli basın mensuplarını, STK`ları ve tüm Gaziantep halkını kadın-çocuk, genç-yaşlı tüm Müslümanları bu anlamlı çağrıya destek vermeye davet ediyoruz."  

(Ökkeş Korkmaz-İLKHA)