MUŞ- Muş’un Rus işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama Programı Muş İstasyon Caddesinde, Tarım İl Müdürlüğü  önünde yapıldı. Etkinliğe Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Garnizon Komutanı Ali Özaslan, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Kurum Amirleri ve  okul öğrencileri katıldı.

Program Vali Vedat Büyükersoy, Garnizon Komutanı Ali Özaslan ile Belediye Başkanı Feyat Asya’nın halkı selamlaması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Selamlama töreni ve İstiklal Marşı’nın ardından Teğmen Göker Gürboğa,  günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.  Gürboğa’nın konuşmasının ardından Muş Belediye Başkanı Feyat Asya yaptığı konuşmada, Muş’un Rus işgalinden kurtuluşunun tarihselliği açısından çok önemli bir olay olduğunu belirterek, elde edilen zaferde Muş halkının büyük bir payının olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından spor dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda bakan ve valinin gönderdiği kutlama mesajlarının okunmasının ardından sona erdi.

Kutlamalarda her yıl yapılan  askeri araç geçişleri bu yıl yapılmazken,  programda sadece bir askeri manga bulunduruldu.

 (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)