BİNGÖL- Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından

PTT Kavşağı’nda düzenlenen etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleşti.

PTT Meydanı Peygamber aşıklarının yoğun katılımı dolayısıyla hınca hınç dolarken alanda yer bulamayan bazı vatandaşlar evlerin balkonlarından etkinliği takip etti.  

Etkinlik sırasında sık sık tekbirler getirildi, salavatlar okundu.  Başlarına Allah-u ekber, Lailaheillalah bandajları saran binlerce kişi  “Seni seviyoruz Yâ Resulullah, Peygamber Sevdası Ortadoğu Diktatörlerini alaşağı edecektir” yazılı dövizler taşıdı.

Bingöllüler,  erken saatlerinden itibaren tekbir ve salâvatlarla etkinliğin yapılacağı Genç caddesi PTT Kavşağına akın etti. Peygamber Sevdalıları, Mevlid etkinliğinin yapılacağı Genç Caddesi girişinde kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

Saat 13,30’da başlayan ve  Cihan Bozaba ile Ömer Aşkın’ın sunduğu etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Mevlidi Şerifle devam etti.  Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, Efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Salih Demir, bu yıl düzenlenen Kutlu Doğum programlarının ana temasının “ Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)” olduğunu söyledi.

Ümmet fetret dönemini yaşıyor

Alana toplanan on binlerce kişiye hitap eden Demir şöyle konuştu: “Ey Allah’ın Resulü senin safa’daki davetine bugün Bingöl halkı Lebeyk Ya Resulullah dediler. Allah’ın Resulü Kıyamet günü Havzu Kevser’in başında sizi bekleyecek ve size su içirecek. Alah’ın Resulü Havzu Kevserin başında herkese altın tas ile su içirecek ama gönlü Resüle sevdalı olan gençlere eliyle su içirecek. Onların mükafatı budur. Allah’ın Resulünün o mübarek eliyle su içecekler. Peygamberlerin bile gıpta ettiği Resulullah’ın kardeşleri sizlersiniz. İşte sizler Allah’ın Resulünün kast ettiği o kardeşlerisiniz. Efendimiz Kuran’ın ete ve kemiğe bürünmüş halidir. Kuranın insani görünümüdür. Bizlerde Müslümanlar olarak bütün olanak ve imkanlarımızı seferber kılarak Resule yürümeliyiz. İnsanların kurtuluşu buna bağlıdır. İslam Coğrafyaları kana bürünmüş. Özellikle İslam coğrafyasında ağıtları dinmeyen anneler ve bebeler var. Ey Bingöllü aşıklar Kur’an’ın bu mesajına kulak verme zamanıdır. Ümmetin durumunu tekrardan gözden geçirme zamanıdır. Ümmet bugün fetret dönemini yaşıyor. Toplumda aile sistemlerinin çöktüğü, evliliklerin azaldığı, dünyanın özgür geçinen zulümat çağındayız. Annenin kızına, Babanın evladına saygısının kalmadığı bir dönemdeyiz. İşte böyle bir dönemde Ümmet ancak Kuran’a yürüyerek kurtuluşa erebilirler. İnsanlık ve aileler asla unutmasınlar ki bu kurtuluşun dışında başka kurtuluş yok.”

Allah’ın Resulü en güzel numunedir

İstikametin Kur’an ve Sünnette olduğunun altını çizen Demir, “Son zamanlarda ihanetler istila ve şiddet sarmalarının kol gezdiği bir zamanda Kurtuluşumuz Molla Abdulkadir gibi şehit olmaktır. Molla Abdulkadir ümmet bölünmesin diye çırpındı ve cunta rejimi 1,5 milyar Müminin gözüne baka baka onu katletti. Ey Bingöllü Muhammedi Sevdalılar, artık Ümmetin bu kötü gidişatına dur demek lazım. Bu kötü Gidişatı kurtaracak sevgi, saygı ve mücadele sizlerdedir. Bir ümmet kendini değiştirmedikçe Allah onları değiştirmez. O topluluğun değişmesi, o topluluğun kendini değiştirmesine bağlıdır. Allah’ın Resulü Veda Hutbesinde dediği gibi Ey Müslümanlar size 2 büyük emanet bırakıyorum. Bu 2 emanete sahip çıkarsanız yükselirsiniz. Allah’ın rahmeti kesilmez. O emanetlerini İlki Kurandır. İkincisi de Resul’ün sünnetidir. Efendimizin dediği gibi Kurana ve Sünnete sahip çıkarsanız yükselirsiniz. Ancak sahip çıkmazsanız Allah sizin başınıza musibet verir. Ümmet olarak durumu toparlamamız lazım İslam ve Allah için gençliğimizi kurtarıp onları da gerçek bir Muhammedi aşık yaparak çaba göstermemiz lazım. Allah’ın Resulü bizim için en güzel örnektir. Kim Allah’a ve Resul’üne inanıyorsa kendisine Allah’ın Resulünü örnek almalıdır. İyi bir eş, koca ve evlat olmak istiyorsak Allah’ın Resulüne bakıp onu örnek almamız gerekiyor. Güvenilir bir insan olmak istiyorsak Allah’ın Resulü en güzel numunedir. Ey kardeşlerim gelin hep beraber istikametimizi bulalım. İstikamet Kuran ve Şehitlerle birlikte yürümektir. Allah bu muhabbetinizi artırsın.”  şeklinde konuştu.

İlahilerin okunduğu program, Cihan Bozaba’nın yaptığı dua ile son buldu.

(Nihat Kanat-Behcet Arslan-Bülent Temiz-Salih Torak/İLKHA)