MERSİN- Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Aile Hekimlerine keyfi bir şekilde nöbet yazılmadığı belirtildi. 

Mersin Halk Sağlığı Müdürü  Dr. Aytekin Kemik imzalı  yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mersin’de yerel gazetelerde, "Aile Hekimleri Nöbete Karşı", "Keyfi Nöbet Yazıyorlar" gibi başlıklara konu olan açıklamalar Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan açıklamalarda bahsedilen Aile Hekimlerine nöbet yazıldığı doğrudur, fakat yanlış olan bu nöbetlerin keyfi yazıldığı ifadesidir.” denildi. 

Söz konusu genelgede, "Aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına 657 sayılı Kanunun ek 33’üncü maddesinde belirtilen yerlerde haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında ayda asgari sekiz saat; ihtiyaç halinde ise bu sürenin üzerinde nöbet görevi verilir. "ifadelerinin yer aldığı hatırlatılan açıklamada  “Aile Hekimlerinin ayda sadece bir kez acillerdeki yeşil alan bölgesine giren hastalara  saat 16.00 ile 24.00 saatleri aralığında sağlık hizmeti sunmaları planlanmaktadır.” İfadelerine yer verildi. 

Mersin’de Aile Hekimleri’ne Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun ön gördüğü ayda 8 saatlik mecburi nöbetlerini tutmalarını sağlayacak şekilde nöbet listesinin yeni hazırlandığına dikkat çekilen açıklamada  halihazırda belirlenmiş bir Aile Hekimleri Nöbet Listesi’nin de olmadığı belirtildi.

Açıklamada son olarak“İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterinin katılımıyla teşekkül ettirilen komisyon; Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca  ayda 8 saatlik mecburi tutulması istenen nöbet dışında herhangi bir nöbet saati uygulaması yapmayı planlamamaktadır. Bu da basında haber olan ‘Keyfi Nöbet Yazıyorlar’ iddialarının asılsız olduğunun en iyi göstergesidir.”  (Osman Öksüz-İLKHA)