MALATYA - Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dizdar ve Daire Müdürleri, Kurumun 88. Kuruluş yıldönümü ve Türkiye İstatistik Günü münasebetiyle Vali Vasip Şahin’i makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

TÜİK`in birkaç aşamadan geçerek bu güne geldiğini ve kurumsallaşmasını tamamladığını ifade eden Vali Şahin, "TÜİK resmi istatistik ve ölçme değerlendirme ve açıklama yapma noktasında tek yetkili, dolayısı ile bu hem tek yetkili olmanın getirdiği sorumluluklar yanında hem de görevler zuhur ediyor. Bu görevler en iyi şekilde yapılıyor, İnşallah ülkemiz çok daha sağlıklı derlenen bu bilgilerle projeksiyonunu önündeki 10 yılları, 20 yılları, 50 yılları çok daha sağlıklı planlama imkânına kavuşacak. Siz eğer önünüzü göremezseniz gelişmenizin gerek sosyal, gerek kültürel, gerek ekonomik gelişmenizin nereye doğru şekillendiğini önceden kestiremezseniz planlamanızı da yapamıyorsunuz. TÜİK bunu çok profesyonel şekilde artık yapmaya başladı ve çok kısa zamanda da bazen aynı anda yararlanıcılarına da paylaşmanın altyapısını da kurarak çok daha faydalı olmaya başladı. Gününüzü tekrar kutluyorum.” dedi. 

TÜİK Malatya Bölge Müdürü Dizdar ise, “Her geçen gün ekonomik, sosyal ve teknik alanda ilerleme kaydediyoruz. Bu sene özellikle işyerlerinden derlediğimiz bilgileri manyetik ortamda derleme şansına sahip olacağız. Bu bilgileri personelimiz web ortamına doğrudan giriyorlar. Sizlerin de bildiği gibi yeni uygulamaya koyduğumuz yerel yöneticilerimizi bilgilendirme modemimiz 2013 yılının Kasım ayından itibaren uygulanmaya başlandı. Genel bilgilerin yanında il ve yöre bilgilerini de ilave etmek suretiyle yerel yöneticilerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu gün dolayısı ile bizi kabul ettiğiniz için ve destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz.” dedi. (Enis Ağırbaş - İLKHA)