BİNGÖL - Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Ortaöğretim Kurumlar arasında bilgi yarışması yapıldı. Yapılan yarışmada ilçe birincileri olan okul, Bingöl’de yapılacak il birinciliği yarışmasında Solhan’ı temsil edecek

Bilgi yarışmasına ilçede eğitim-öğretim veren Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kız Teknik meslek Lisesi, Öğretmen Hüseyin Artunç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi katıldı.

Solhan YBO konferans salonunda yapılan yarışmada 22 soru soruldu. 2 sorunun iptal edildiği yarışmada, Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi, 20 sorudan 17’ine doğru yanıt vererek 170 puan ile birinci oldu. 20 sorudan 15’ine doğru yanıt veren Kız Teknik Meslek Lisesi 150 puan ile ikinci, Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi, 20 sorudan 12’sine doğru yanıt vererek 120 puan ile üçüncü ve Öğretmen Hüseyin Artunç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 20 sorudan 11’ne doğru yanıt vererek 110 puanla dördüncü oldu.

Yoğun katılım ve desteğin olduğu yarışma sonunda birinci olan Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi öğrencilerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer Abdulaziz Döger ve Zülfü Çalışkan tarafından hediye çeki verildi.

(İLKHA)