BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beraberindeki heyetle Batman’da faaliyet gösteren Düşünce ve İnanç Platformu Bileşenleri ve TÜMSİAD’ı ziyaret etti. Bakan Şimşek ayrıca protez kola kavuşan Hazal’a da ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. 

Bakan Şimşek ve beraberindekiler, ilk olarak Memur Sen binasına geçerek Düşünce ve İnanç Platformu Bileşenleri ile görüştü. Memur Sen binasında yapılan görüşmede, Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Zahir Seven, Şimşek’e ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Buradaki ziyaretin ardından TÜMSİAD Batman Şubesini ziyaret eden Şimşek, TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt ve dernek üyesi iş adamları karşıladı. 

Toplantı salonunda TÜMSİAD üyeleri ile bir süre sohbet eden Şimşek, Batmanlı yatırımcıların sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm yollarıyla ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyaret sonunda TÜMSİAD Başkanı Yeşilyurt, ziyaret anısına Şimşek’e plaket takdim etti.

Evlerinin damında oynarken elektrik akımına maruz kalması sonucu dirsekten aşağı her iki kolunu kaybeden 13 yaşındaki Hazal İnan’a protez kol takılmasına destek olan Şimşek, İnan ailesini ziyaret etti. 

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nın (SYDV) tedavi desteği sonucu elektronik protez kola kavuşan Hazal’ı evinde ziyaret eden Şimşek ve Vali Yılmaz Arslan, baba İsmet İnan’dan tedaviye ilişkin bilgi alırken Hazal’a da ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.

Ziyarette, teknolojinin ilerlemiş olduğunu belirten Şimşek, “Kardeşimize devlet olarak destek olduk. İnşallah Hazal, giderek protez kollara daha da alışacaktır. Hazal için hayat daha da normalleşecektir.” dedi.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)