MANİSA – Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Bölge Koordinatörlüğü, bölge genelinde Kutlu Doğum programlarını düzenlemeye devam ediyor. Platform, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde ilk kez kutlu doğum programı düzenledi. Turgutlu Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed’ isimli etkinliğe halk teveccüh gösterdi. Salonda tevhid bayrakları sallanırken, programa katılan halk sık sık tekbir ve salavatlar getirdi. 

Kutlu Doğum programının açılışı Hafız Ömer Akgül’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle yapıldı. 

Ardından Peygamber Sevdalıları Platformu adına Hacı Şani kısa bir konuşma yaptı. Şani; bütün yüksek ahlak meziyetlerinin Hz. Muhammed (sav)’de toplandığını belirterek “Kıymetli peygamber sevdalıları, yeryüzünde gelmiş geçmiş insanların en mümtaz ve müstesna olanları elbette Hz. Adem ile Hz. Peygamber arasında gelen peygamberler olmuşlardır. Bunların en mümtazı da şüphesiz ki, Hz. Muhammed (sav)’dir. Zira Muhammed Mustafa (sav) kendisinden evvelki bütün peygamberlerin o bütün yüksek ahlak ve âli meziyetlerini kendisinde toplayan, Hatemül Enbiya manasında bütün peygamberlere imamıdır. Muhterem kardeşlerim, Hz. Muhammed (sav)’in nurundan evvel dünya bir matemdeydi. İnsanlar ise ebedi yolda mahkum, yetimler hükmündeydiler. Hz. Muhammedin getirmiş olduğu nurla kainat birden şenlenerek cuşu huruş içerisinde muhteşem bir zikir ve şükür mescidi haline gelmişti. Yaratılmışlar artık birbirlerine düşman değil, kardeş olmuştu.” dedi.

Programda Türkçe mevlit okundu. Daha sonra programa konuşmacı olarak davet edilen Molla Müfit Yaray bir konuşma gerçekleştirdi. 

“O’na olan aşkımızı O’nun ahlakıyla ahlaklanarak ispatlayacağız”

Molla Yaray, Hz. Peygamberi sevmenin bir iddia olduğunu ve bunun ispatlanmasının da O’nun ahlakıyla ahlaklanmakla olacağını vurguladı. Molla Yaray, şunları söyledi; “Hz. Aişe annemize soruyorlar diyorlar ki, sen Resulullah’ın hanımıydın, On’u en yakından tanıyan insansın. Bize Hz. Muhammed (sav)’in ahlakını tarif eder misin? Hz. Aişe annemiz diyorlar ki; siz Kur’an okumuyor musunuz? Hz. Muhammed (sav)’in ahlakı Kur’an idi. O adeta yürüyen bir Kur’an idi. Şu anlaşılıyor ki, eğer biz gerçekten Hz. Muhammed’in sevadlısıysak, aşığıysak, O’na olan bu aşkımızı O’nun ahlakıyla ahlaklanarak ispatlayacağız. O’nun ahlakı ne? Kur’an-ı Kerim’dir. Öyleyse Kur’an’a sımsıkı sarılacağız. Kur’an Rabbimizin kelamı, Rabbimizin sözüdür. Rabbimizin emir ve yasaklarını baş tacı yapacağız. Rabbimizin sözü sözkonusu olduğu zaman bütün kainat muhalif olsa, bütün kainat aykırı olsa en yüksek gür sedamızla haykırarak ilan edeceğiz ki; en büyük hakikat Kur’an-ı Kerim’in hakikatıdır. Ondan başkasını biz asla ve kat’a kabul etmeyeceğiz.” 

Programda Grup Şüheda ve Peygamber Sevdalıları çocuk ilahi grupları ilahi ve ezgiler seslendirdiler.

Program, Molla Müfit Yaray’ın yaptığı duayla sona erdi. (Muhammed Yıldız –İLKHA)