BURSA-  Peygamber Sevdalıları Platformunun Nisan ayına girilmesiyle beraber düzenledikleri Kutlu Doğum etkinliklerinin ardı arkası kesilmiyor. Her yıl yaptığı kutlu doğum etkinliklerini artırarak devam ettiren Peygamber Sevdalıları Platformunun bu seferki adresi Yalova oldu. 

Program öncesi ve sonrası misafirlere gül suyu ve Peygamber efendimizi simgeleyen canlı gül dağıtıldı. Yalova Kapalı Spor Salonunda yapılan etkinlik, her zaman olduğu gibi yine Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sunuculuğunu Ahmet Aytekin’in yaptığı program Grup İkra Mevlithanlarının okuduğu Mevlid ile devam etti. Ardından sahneye çıkan Grup İkra sanatçılarından Nurullah Aslım ve Ömer Faruk Aslan’ın okuduğu ilahi ve ezgiler halka büyük bir coşku yaşatırken kızlardan oluşan çocuk ilahi grubu da söyledikleri ilahilerle programa renk kattı. 

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörü İsa Güvendik bir konuşma yaptı. 

“Peygamber efendimiz (s.a.v) bir saatle anlatılıp bitirilecek biri değildir”

Spor salonunu dolduran halkı selamlayarak konuşmasına başlayan Güvendik, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v)’in bir günlük programlarla anlatılıp bitirilemeyeceğinden bahsetti. 

Peygamber efendimiz(s.a.v)’in bir Müslüman için hayatının tamamını kapsamayacak bir şahsiyet olduğuna vurgu yapan Güvendik, Al-i İmran suresinin 31. Ayetini örnek vererek şöyle konuştu; “Eğer biz efendimizi tanıyacaksak onu önce Rabbimizden soracağız, bizim efendimiz, bizim için gönderilen peygamber kimdir, nasıl birisidir bunu Rabbimizin kitabından öğreneceğiz. Bakın Rabbimiz diyor ki Eğer Allah’ı seviyorsanız benim gönderdiğim peygambere uyun ki Allah’ta sizi sevsin. Eğer Allah’ı sevdiğinizi iddia ediyorsanız işte bunun yolu Peygambere itaatten geçiyor.  Rabbimiz diyor Ey Peygamberim o mü’minlere söyle eğer Allah’ı seviyorlarsa sana tabii olsunlar ki Allah’ta onları sevsin ve onlarla beraber olsun.” 

“Hz. Bilal’ i taşların altına yatırmışlarsa, işte bu onu çok üzer ona çok ağır gelir”

Peygamber efendimiz (s.a.v)’in Müslümanlara olan düşkünlüğünü Kur’an-ı Kerim’den ayetler örnek vererek açıklayan Güvendik, “ Rabbimiz kitabında ‘Ey iman edenler size sizin içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir’ diyor. Yani eğer sizin için bir sıkıntı varsa, işte sahabede olduğu gibi. Eğer zalimler Hz. Bilal’ i taşların altına yatırmışlarsa, ona işkence ediliyorlarsa işte bu onu çok üzer ona çok ağır gelir. O mü’minlere çok düşkündür.”ifadelerini kullandı. 

Peygamber efendimiz(s.a.v)’in hayatından kesitler sunarak konuşmasına devam eden Güvendik, Hubeyb bin Adiy (r.a)’in Hz.Peygamber’e olan düşkünlüğünü ve hanım sahabilerden Sümeyra’yı örnek verdi. 

“Allah’ın Resülüne bir şey olmasında ona zarar gelmesinde varsın bütün evlatlarım öldürülsün”

Bütün yakınları Uhud savaşında şehit olan Hz. Sümeyra’nın Hz. Peygamber’i arayışından söz eden Güvendik, “Bakın diyorlar ki Ey Sümeyra eşin şehid oldu o diyor ki, ‘Boşverin siz onu Allah’ın Resülü nerde’, diyorlar ki ‘Ey Sümeyra evladın da şehit oldu’, diyor ki Sümeyra ‘Onuda boşverin siz söyleyin Allah’ın Resülü nerde siz onu söyleyin.Babasını da şehit olduğunu kendisine söylenince   Diyor ki Sümeyra, ‘Bırakın siz onu Allah’ın Resülü’ne bir şey olmuş mu, ona zarar verilmiş mi o incitilmiş mi? Siz onu söyleyin bana. Diyor ki Allah’ın Resülüne bir şey olmasında ona zarar gelmesinde varsın bütün evlatlarım öldürülsün de fark etmez. İşte sahabenin Allah’ın Resülüne düşkünlüğü buydu.”şeklinde konuştu. 

“3 kişi olanlar 8-10 yıl sonra Mekke’yi fethetti”

Peygamber efendimiz(s.a.v)’in hayatından kesitler sunan Güvendik, “Hz. Abbas’ın anlattığı gibi diyor ki Hz. Abbas ‘Bir gün yanım da birisi varken Peygamber Efendimiz (s.a.v) Kâbe’nin yanında namaz kılıyordu. Bu adam sordu dedi ki bu adam kim? Dedi ki Hz. Abbas ‘Bu adam kendisine peygamberlik geldiğini söyleyen yeğenimdir. Adam sordu peki ne yapıyorlar ‘ Hz. Abbas dedi ki kendilerince namaz kılıyorlarmış. Yanındakilerde onun eşi Hatice ve benim oğlum Ali’dir. Vallahi ben bu 3 kişiden başka kimseyi bilmiyorum. 4.sü yok bu dinin. Bu kadar zayıflar.  Ama aradan 8- 10 yıl sonra fazla değil. O hor gördükleri peygamber işte o Mekke’yi fethetmiştir. Ve bugün burada da sizin buraya gelişinizde bunu ispat etmiştir. İstedikleri kadar peygambere düşmanlık etsinler ne yaparlarsa yapsınlar Peygamber sevdasından mü’minleri asla vazgeçiremezler.”diye konuştu. 

Güvendik’in konuşmasından sonra tekrar sahne alan Grup İkra sanatçılarından Bilal Örün’ün okuduğu Can Ahmedim ilahisi katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. 

Hubeyb Bin Adiy’in şehadetini konu alan bir kesitin de sahnelendiği tiyatroda ise birçok kişinin gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. Sık sık tekbirlerin ve salâvatların getirildiği program Hasan Şenol hocanın yaptığı duayla son buldu. (Zeki Aras/Veysi Siyah-İLKHA)