DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ahmetli (Pirahmet) köyünde “Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (sav)” konulu ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenlendi. Etkinlik alanında bulunan binlerce Peygamber Sevdalısı tekbir çekerek peygambere salâvat getirdiler. 

 

Sunuculuğunu Mehmet Ulu'nun yaptığı program, Fırat Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra mevlithanlar tarafından Kürtçe Mevlit seslendirildi. Alanda bulunan Peygamber Sevdalıları mevlide salâvatlarla eşlik etti. Mevlit okunurken peygamber âşıklarının kendinden geçtiği görüldü. Mevlit’ten sonra Aksa İlahi grubu sanatçıları Resulullah üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi. 

 

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Cihat Şanlı, “Sahabelerden biri soruyor: ‘Ya Resulullah, biz bu dünyada seni seviyoruz, öbür dünyada seninle arkadaş olacak mıyız?’ diye. Kainatın efendisi şöyle cevap veriyor: ‘Eğer sizin bu dünyada, iki günlük hayatta kimin sevgisi kalbinizde varsa, kimin arkadaş ve dostluğu varsa, kiminle hayatınızı sürdürüyorsanız. Vallahi öbür dünyada da onunlasınız.’ Sahabe şöyle söyledi: ‘Vallahi senin sevgin bizim içimizi yaktı, vallahi ya Muhammed bu ciğerimizi Allah yarattı, fakat senin sevgin ciğerimizi eritip bitirdi.’ Ve o sahabe öbür sahabelerin yanına gidip bunları anlatıyor. Bakınız sahabeler Resulullah’ı işte böyle sevdi. Kalpleri işte böyle Resulullah’laydı. Biz de diyoruz ki: ‘Ey Muhammed’ül Emin sen bizim rehberimizsin, dünya ve kâinatın rehberisin. Ey Muhammed biz seni kabul ettik. Senin bu davandan pişman değiliz, canımız ciğerimiz ve her şeyimizle seninle beraberiz. Ey Resul, canımız senin canına fedadır." şeklinde konuştu.

 

Molla Şanlı’nın konuşmasından sonra Aksa İlahi Grubu ve kız çocuklarının seslendirdiği ilahilerle coşkulu anlar yaşandı.

 

Kısa bir kapanış konuşması yapan Molla Mehmet Ali, "Bizim amacımız insanlar, Peygamberlerini sevsin,ama sevmek tanımaktan geçer. Biz tanıtmaya çalışıyoruz." dedi. Ve yaptığı dua ile program sona erdi. (Veysi Demirci - İLKHA)