BERN - Avrupa Peygamber Sevdalılarının Hollanda’nın Denhaag şehrinde düzenleyeceği Avrupa Geneli Kutlu Doğum etkinliği için Avrupa’da bulunan Araştırmacı Yazar Özkan Yaman, Belçika’nın Antwerpen şehrinde faaliyet yürüten El-Gazali Cemiyetindeki programa misafir konuşmacı olarak katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Yaman, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ‘Bütün şehirler kılıçla fethedilmiştir ancak, Medine Kur’an’la fethedilmiştir.’ buyurduğunu ifade ederek; ‘Medineyi Kur’an’la fethedenler başta Mus’ab bin Umeyr olmak üzere muhacirlerdi. Bu günün muhacirleri de bulundukları şehirleri  ve gönülleri, inşallah Kur’an’la fethedeceklerdir.” dedi.

 

 

Sizler Hz. Peygamber’in Kardeşlerisiniz”

Hz Peygamberin, kendisini görmeden iman eden ümmetine ‘Kardeşlerim’ deyip özlediğini, kaydeden Yaman, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) İslam beldelerinden yani O’na ait alametlerden çok uzaklarda mesela Avrupa’da ki ümmetini daha bir özlediğine inandığını söyledi. Çünkü bizler en azından ezanlarla efendimizin adını sokaklarda duyarken sizler ondan da mahrum bırakılıyorsunuz. Dolayısıyla sizler o ‘Kardeşlerim’ hitabında daha fazla yer sahibisiniz.” değerlendirmesinde bulundu. El-Gazali Cemiyetinde ki programa bayanların kendilerine ayrılan salonda yer aldıkları görüldü. Yaman’ın sohbetinin ardından yapılan dua ile program sona erdi.  (Hamza Korkut – İLKHA)