ŞIRNAK - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Cami-Der tarafından Kumçatı’da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Şırnak ili, ilçeleri ve civar köylerden gelen katılımcıların da olduğu program, öncesi Şırnak kafilesi uzun bir konvoyla tekbirler, salâvatlarla etkinlik alanına iştirak etti.

 

Kutlu Doğum programı ve bu ayın feyzi hakkında görüşlerini aldığımız katılımcıların ortak görüşleri Allah ve Peygamber sevgisi idi. Onun sevgisi ve çatısı altında toplanan bu topluluğun başka dile gelecek bir sözün olmadığını ifade ettiler.

 

“O’nun (SAV) gelişiyle bahar ve hayat daha da güzel oldu”

‘Peygamber Sevdalıları Platformunun’ adından anlaşılacağı üzere Peygamberi seven insanlar topluluğu olduğunu ifade eden Hayrettin Sanrı, “Allah şöyle buyuruyor ; ‘Eğer siz Allah’ı seviyorsanız onun Peygamberine tabi olun ki oda sizi sevsin sizin günahlarınızı bağışlasın.’ Bu mevlide geliş amacı zaten Peygamber(s.a.v) sevgisi ve onun aşkıdır. Zaten namazımız ibadetimiz Peygamber in ismi içinde olmazsa o namaz kabul olmaz. Namazın içinde Salavat getirilmesi namazın farzlarındandır. O nedenle biz buraya onun peygamberine salat ve selam okumak için geldik onu hatırlamaya ona sevgimizi ve bağlılığımızı göstermek için buradayız . 20.Nisan 2014 ‘te yani yarınki tarih gibi Mekke’de 12 Rebulevel Pazartesi günü bahar ayında dünyaya geldi. Onun gelişiyle bahar ve hayat daha da güzel oldu. Biz buradan ifade ediyoruz ki biz onun Peygamberini çok seviyoruz onun için buradayız .” diye düşüncelerini aktardı.

 

“Biz bu türlü etkinleri çok benimsiyoruz ve mutlu oluyoruz.”diyen  H. Hüseyin  Rebın da, “Hamdolsun tüm dünyada bu etkinlikler düzenleniyor. Rabbim ümmeti Muhammedi ıslah etsin, bizi de doğru yoldan ayırmasın ’’dedi.

 

Etkinliğe Şırnak’tan katılan Şahin Yılmaz, ise, “Peygamber Efendimizin veladeti münasebetiyle biz burada bu etkinlikte toplanmış bulunuyoruz. Biz onu ve davasını çok seviyoruz ona olan sevgi ve bağlılığımızı göstermek böyle etkinliklerde bize mahşerde şahitlik etmek için geldik. Rabbim bizi mevlidin hayrından mahrum etmesin.” diye konuştu.

 

Diğer bir katılımcı Salih Demir, “Ben Mersin’den kutlu doğum münasebetiyle geldim. Böyle etkinliklerden çok memnunuz. Tüm Müslümanların böyle etkinliklere icabet etmesi gerekmektedir.” diye konuştu. (Ekrem Payan-İLKHA)