GAZİANTEP - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Şehitkâmil’e bağlı Kabasakız köyünde “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)” temalı düzenlediği kutlu doğum etkinliğine köy halkı yoğun ilgi gösterdi.

Peygamber Sevdalılarının Kabasakız köyünde düzenledikleri ilk Kutlu Doğum programına, köy muhtarının tüm engellemelerine rağmen köy sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Taziye evinde planlanan program muhtarın karşı çıkması nedeniyle gecikmeli başladı. 

Ekrem Kaplan Hoca’nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Rahmet Mevlid Grubu’nun mevlidi şerifi okumasıyla devam etti. Grup İnzar`in, seslendirdiği ilahilere, katılımcılar da eşlik etti. 

Peygamberimiz ümmetine çok düşkündür
Programda konuşan Mustafa Karakurt, Hz Muhammed`in (sav) ümmetine karşı çok şefkatli bir peygamber olduğunu belirterek, "Peygamberimiz sadece kendi kurtuluşunu düşünmüyordu. Ümmetinin de kurtuluşunu düşünen bir peygamberdi. Peygamberimiz Miraca yükselmişti. Bizatihi cennete gitmesine rağmen o insanlığın kurtuluşu için tekrar yeryüzüne inmiştir. Hangimiz Cennete gittiği halde tekrar sıkıntıların meşakkatlerin olduğu bir dünyaya gelmek isterdik. Ama! Rahmet peygamberi bizim kurtuluşumuz için hem dünyasını hem de ahiretini feda etmiştir. Düşünün Hz. İdris (as) cennete giriyor ve tekrar çıkmak istemiyor. Allah’a dua ediyor. Tekrar dünyaya dönmek istemiyor. Peygamberimiz ümmetine çok düşkündür. Ayetin ifadesiyle sıkıntıya düşmemiz ona sıkıntı verir. O ümmetinin sıkıntıya düşmesini istemezdi.” ifadelerini kullandı.

Kurtuluşun adresi Hz. Muhammed’dir
Kur’an kalplerde inkılâp gerçekleştiren bir kitap olduğunu belirten Karakurt devamla, “Mekkeli müşrikler kız çocuklarını diri diri toprağa gömerlerdi. Hz. Ömer’de bunlardan birisi idi. Hatta bununla şeref duyarlardı. Ama ne zaman ki, Hz. Ömer’in kalbinde Kur’an inkılabı gerçekleştikten sonra sadece bu olayı düşündüğünden dolayı akşam saatlerinden sabahlara kadar baygın düşerdi. Kur’an inkılap kitabıdır. İşte en güzel örnek ve yine Sad b. Ebi Vakkas annesi ona Hz. Muhammed’e tabi olduğundan dolayı vallahi ya ona tabi olmaktan vazgeçersin, Ya da kendimi açlıktan öldürürüm. Ama kalbine iman yerleşen Sad ise şöyle cevap verir. Senin bin canın olsa her gün birini versen yine de ben Allah ve Resulullah`tan vazgeçmem. Peki, insanlar neden bu kadar Peygambere bağlı idi. Çünkü o toplum peygamberle hayat bulmuştu. Onunla kurtuluşun adresini bulmuşlardı. Onu sevenin hem dünyası hem Ahireti kurtulmuştu.” şeklinde konuştu. 

Son olarak Karakurt, “Eğer bizler bu saatte burada toplanmış isek toplanmamızın gayesi bu sevgiyi yaşamak ve yaşatmaktır. Bizler de O’nun sevgisini kalplerimize yerleştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.  

İnzar İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilere programa katılanlar da halay çekerek eşlik etti.  

Program Cebrail Ak Hocanın yaptığı dua ile sona erdi.   (İLKHA)