ŞANLIURFA - Şanlıurfa İl Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle GAP Arena Stadyumunda bir program düzenledi. 

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Şanlıurfa Valisi Küçük, Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de katıldı. Programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük birer konuşma yaptı.

Stadı dolduran Urfalılara seslenen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Az önce ayın on dördü göründü hayal alemimiz bizi on dört asır önce peygamberimizin Medine`ye hicretinde herkesin söylediği’ tala el  Bedru Aleyna ‘ilahisi geldi aklıma. Peygamber Efendimiz ayın on dördü gibi 14 asır önce sadece Medine`nin değil tüm alemin üzerine doğdu. Efendimiz ülkemizin ve  alem İslam’ın üzerinde ayın on dördü gibi hep doğmaya devam etsin.”dedi. 

Programda Grup Dergah ile Hafız Adem Karabey ilahi ve kasideler seslendirdi. Programda Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile Vali Küçük programa katılan alimlere ve halka gül dağıttı. Gül dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. 

Programın sonunda noter huzurunda çekilen kurada 10 kişi umreye gitmeye hak kazandı. Umreye gitmeye hak kazanan şanslılar böyle hayırlı bir gecede böyle bir ödülü kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Ayrıca; kurada numaraları çıkmış kişilerin müftülüğe başvurabileceği belirtildi. (Osman Gülebak-Sedat Kuşulay-İLKHA)