DİYARBAKIR – Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da 28-29 Nisan 2014 Pazartesi ve Salı günü gerçekleştirilecek olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı 2013-2014 eğitim-öğretim yılı 2. Dönem merkezi ortak sınavları ile ilgili sınavın başarılı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sınav önlemleri tartışıldı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Müdür Vekili Metin Direk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, sınava ilişkin herhangi bir aksaklık ve sorunun olmaması, öğrencilerin huzur içerisinde sınava girebilmeleri için alınan ve alınacak olan önlemler tartışıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Direk, Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerinin katılacağı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı nedeniyle bazı çalışmalarının olduğunu söyleyerek “ Burada hem onları paylaşacağız hem de konuya ilişkin yöneticilerimizin önerilerini dinleyeceğiz. Umarız çocuklarımız için büyük önem arz eden bu sınav sorunsuz ve başarılı bir şekilde geçer. Bu vesileyle sınava katılacak öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.

17 ilçe milli eğitim müdürü katıldı
Sınavlardaki iş ve işlemlerin düzenli ve sağlıklı yapılabilmesi için 17 ilçe milli eğitim müdürü ve sınavlardan sorumlu şube müdürlerinin de katıldığı toplantıda; sınav güvenliği, öğretmen görevlendirmeleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacak iş ve işlemler, okul müdürlükleri tarafından yapılacak iş ve işlemler, özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler ile ilgili olarak dikkat edilecek hususlar konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

(Fikret Özkan – İLKHA)