MERSİN - Sosyal Destek (SODES) programı kapsamında, Tarsus’ta `Çiftçiyim, Anneyim Kazancımla Güvendeyim” adlı Kadın Çiftçi Eğitim Projesi`nde yer alan kadın çiftçilere sertifikaları verildi.

Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile kadın çiftçilerin; tarım, hayvancılık, ana çocuk sağlığı, ilk yardım, süt hijyeni, ev ekonomisi ve aile içi iletişimin güçlendirilmesi gibi günümüzde hayati önem arz eden konularda kurumun teknik personelleri yanı sıra İlçe Sağlık Müdürlüğü, Tarsus İlçesi Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği, Tarsus Kültür ve Eğitim Vakfı, Tarsus Tarım Hayvancılık ve Doğal Kaynakları Geliştirme Derneği gönüllü teknik personellerinin desteği ile kadın çiftçilere  sosyal yönlerinin geliştirilmesi ve aile bütçelerine katkıda bulunabilmeleri için eğitimler verildi.

Tarsus’un   Sağlıklı, Kızılçukur, Olukkoyağı, Aliefendioğlu, Mantaş, Takbaş, Sucular, Kelahmet, Avadan, Günyurdu, Ulaş, Karadirlik ve Merkezden oluşan köylerde 300 kadın çiftçi ile Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü,  İlçe Sağlık Müdürlüğü, Mersin İli Tarsus İlçesi Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği, Tarsus Kültür ve Eğitim Vakfı, Tarsus Tarım, Hayvancılık ve doğal Kaynakları Geliştirme Derneği ile beraber son dönemlerde önem arz eden, ana çocuk sağlığı, ilk yardım, aile içi iletişim, süt hijyeni, yaş meyve sebze muhafazası, bağcılık, gübre ve gübreleme, sebzecilik, meyvecilik, tarla bitkileri, zirai mücadele, organik tarım, örtü altı üretim, sulama, süs bitkileri, turunçgil yetiştiriciliği, zeytin yetiştiriciliği ve çayır mera yem bitkileri sığırcılık, tavuk eti ve yumurtanın önemi, koyun ve keçicilik, kümes hayvancılığı konularında konu uzmanları tarafından köylerde eğitimler verildi.

Verilen eğitimlerde başarılı olan 289 Kadın çiftçiye sertifika verilmesi kararlaştırılırken, düzenlenen yemekli toplantıda köylerde eğitimler sırasında yapılan yarışmalarda dereceye giren Kadın çiftçilere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. 

Yapılan yemekli toplantıya Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan ,bazı kurum müdürleri  ile davetliler katıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)