BATMAN - Ilısu Baraj Gölü altında kalacak Hasankeyf ilçesinde, baraj gölü dışında kurulan yeni Hasankeyf’te uygulamalı otelin yanı sıra yapılan 4 yıllık Turizm Fakültesi’nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Çalışmaları tüm hızıyla süren ve yaklaşık 2 bine yakın öğrenci alması hedeflenen 4 yıllık Turizm Fakültesi’nin yanında uygulamalı otel de olacak. Hasankeyf’teki öğrenciler için ise Turizm Fakültesi’nin yanında bir Turizm Meslek Lisesi de yapılacak.

Yapılan çalışmalar ile ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi veren Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, yapılan ve yapılacak binaların bitmesi halinde Hasankeyf’in eğitim anlamında Turizm merkezi haline geleceğini söyledi.

Ayca, “Ilısu Barajı kapsamında yeni Hasankeyf için düşünülen projelerden bir tanesi de 4 yıllık Turizm Fakültesi’nin açılmasıdır. Şuanda binamızın inşaatı devam etmektedir. Fakültemiz Eylül ayı içerisinde öğrenci alma konumuna gelecektir. Yurt da kabul ettiği takdirde Hasankeyf Turizm Fakültesi bu yıl ilk öğrencilerini alacaktır. 10 yıl içerisinde Hasankeyf’te 2 bine yakın bir üniversite öğrencisinin alınacağı hesaplanmaktadır. Buraya üniversitenin gelmesiyle turizme de çok ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Buradaki öğrencilerimiz için Turizm Fakültesi’nin yanında bir Turizm Meslek Lisesi yapılacaktır.” dedi.

Yeni yapılacak Turizm Meslek Lisesi hakkında da kısa bilgi veren Ayca, “Şuan Eylül ayında yapımı bitecek olan ve ilk öğrencisini alacak olan binamızı Turizm Meslek Lisesi olarak düşünüyoruz. Buradaki öğrenciler de, Turizm Meslek Lisesi’ni tercih edebilecek ve mezun olan öğrencilerimiz üniversiteyi kazandıkları takdirde direk hiç mekan değiştirmeden yeni Hasankeyf’te üniversite hayatına devam edebilecektir. Bu da Hasankeyf’i eğitim anlamında turizm merkezi haline getirecek.” ifadelerini kullandı.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)