BİNGÖL-Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Ensar Vakfı tarafından imzalanan "İmam Hatip Liseleri Motivasyon Projesi" protokolü kapsamında Bingöl`de İmam Hatip Lisesi öğrencilerine "Motivasyon" semineri düzenlendi. 

Seminer,  Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi`nde düzenlendi.

Seminerde değerler eğitiminin önemine değinen Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, "Değerler eğitiminde samimiyet, adalet, metanet, paylaşım gibi konularda davranışlarımız öğretmenlerimiz tarafından incelenecek. Okul ortamında, kantinde, arkadaşıyla harçlığını paylaşan, yaşlıya, büyüğüne, öğretmenine saygı gibi örnek davranışlar öğretmenler tarafından gözlenecek ve bu konuda arkadaşlarımıza değer ödülü verilecek" dedi. 

Bingöl`de son 10 yılda öğrencilerin okul, derslik ve pansiyon ihtiyaçlarının giderildiğini anlatan Ataoğlu, 4+4+4 kesintisiz eğitim sistemiyle, 1997 yılında kapatılan İmam Hatip Ortaokullarının yeniden açıldığını, ilde bu kapsamda 14 İmam Hatip Ortaokulu bulunduğunu, ihtiyaç olan yerlerde yenilerinin de açılacağını belirtti.

Ensar Vakfı Bingöl Şube Başkanı Mansur Katıksız ise vakfın Bingöl`de geçen yıl kurulduğunu belirterek, Ensar Vakfı, ülkemiz insanının manevi dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1979 yılında kuruldu. Vakfımız din ve ahlak eğitimi ile değerler eğitimi konusunu kendisine amaç edindi." İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan, öğrencilere seminer verdi. (Nihat Kanat-İLKHA)