KONYA - Selçuklu Kaymakamlığı’nın düzenlediği ve Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen tanışma ve bilgilendirme toplantısı yeni dönemde Selçuklu’ya hizmet edecek muhtarları bir araya getirdi.

Selçuklu Belediyesi sosyal tesislerinde gerçekleşen programa Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, Selçuklu Belediyesi başkan yardımcıları, çeşitli resmi kurumların temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarların omuzlarındaki sorumlulukların arttığını ifade eden kaymakam Sabit Kaya muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, “Vatandaşımızın fakirine zenginine, garibine kuvvetlisine aynı mesafede olmak, elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışmamız gerekiyor. Sizler vatandaşın yanında devleti temsil ediyorsunuz. Vatandaşa en yakın devlet sizsiniz. Vatandaş devlete yorulmadan ulaşmak istediğinde, sizin kapınızı çaldığında şaşırmayın. Benim görevlerimin içerisinde, kanunun, mevzuatın saydığı görevler içerisinde bunlar yoktu diyemezsiniz. Vatandaşın size müracaatında sizden istediği her şeyden sizler az veya çok görevlisiniz. Direk göreviniz değilse bile görevli olan mercilere vatandaşı yönlendirmek size düşüyor.” şeklinde konuştu.

Daha yaşanabilir bir Selçuklu için çalışıyoruz
Bu dönemde mahalle ve köylerle ilgili yeniliklerin yapıldığına vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Mahalle birleşmeleri ile mahalle sayımız düştü ama köylerimiz ve beldelerimiz mahalle olarak bize katıldı. Şu an da sizden aldığımız talepler, bizim değerlendirmelerimiz ve seçim sürecinde gördüğümüz eksikler üzerinde bir liste halinde çalışıyoruz. En kısa sürede sizlere bir planlama dâhilinde bu yıl içinde yapılabilecek çalışmaları ileteceğiz. Bazı konular (ulaşım, su, kanalizasyon, itfaiye hizmetleri ve mezarlık hizmetleri) büyükşehir belediyemizin uhdesinde. Büyükşehir belediye başkanımız da özellikle altyapı çalışmaları için bir planlama yapıyor. Özellikle bize yeni bağlanan ve daha önceden bağlanmış yerlerdeki altyapı sorunlarını çözmek için büyükşehir belediyemizle çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede merkezdeki standarda tüm mahallerimiz kavuşmuş olacak.” açıklamasında bulundu. 

Önemli olan iyi bir ahenk ve uyumu yakalayabilmek olduğunu belirten Altay, "Biz geçtiğimiz dönem bunu başarmıştık. İnşallah buradaki arkadaşlarımızla bu aynen devam eder. İnşallah hep birlikte Selçuklu’yu daha yaşanabilir bir hale getireceğiz. Vatandaşlarımızın tüm eksiklerini gidereceğiz. Bunun için hem ekonomik hem de personel yapısı olarak güçlü bir belediyeyiz. 5 yılda yaptıklarımız da yapacaklarımızın garantisi. Ama birlik beraberlik içerisinde sayın kaymakamımızla, sizlerle ve teşkilatımızla uyum içinde çalışmayı arzu ediyoruz.” dedi. 

Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın konuşmalarının ardından Selçuklu Müftüsü Ali Okutan muhtarlara bir selamla konuşması yaptı. Daha sonra kaymakamlık, nüfus müdürlüğü ve sosyal yardımlaşma vakfından gelen yetkililer muhtarlara mevzuat hakkında bilgiler verdi.   (İlyas Yavuz - İLKHA)