MARDİN - Mardin’in Kızıltepe İlçesi Tepebaşı mahallesinde meydana gelen intihar girişiminde Aydın B. (27) adındaki şahıs, Belediye Caddesi üzerinde bulunan 8 katlı inşaat halindeki binanın tepesine çıkarak aşağıya atlamak istedi.

İddiaya göre; Batman Nüfusuna kayıtlı ve Mersin Toroslar’da yaşayan Aydın B.’nin Kızıltepe Belediyesine giderek belediye başkanından çamaşır suyu içtiği için İzmir’de tedavi altında olan kızının yanına gitmek için yardım talebinde bulunduğu, ancak Belediye Başkanı İsmail Asi’nin istirahatlı olduğu için kendisiyle görüşememesi üzerine belediyeden ayrıldıktan kısa bir süre sonra yol üzerindeki inşaat halindeki bir binaya çıkarak atlamak istediği ifade edildi. 

İntihar girişiminin duyulması üzerine olay yerine giden itfaiye ve polisler gerekli tedbirleri alarak şahsı intihardan vazgeçirmeye çalıştı. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen’in ikna çabalarının sonuç vermesi üzerine intihardan vazgeçen Aydın B.’ye ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in talimatları doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfından gerekli maddi destek sağlanarak İzmir’de tedavi gören kızının yanına gitmesine imkan sağlandı. 

İzmir’e yolcu edilecek Aydın B, öğretmen evinde misafir edildiği öğrenildi. 

Mersin Toroslar’da ikamet kaydı bulunan Aydın B.’nin Kızıltepe’ye ne amaçla ve kimin yanına geldiği öğrenilemedi.

(Mehmet Aslan-İLKHA)