HATAY- Hz. Muhammed (sav)’in Kutlu Doğumu münasebetiyle Hatay’ın İskenderun İlçesinde İlçe Müftülüğü “Din ve Samimiyet” adlı Konferans düzenledi.

 Grand Plaza’da düzenlenen Konferans saat 13.30’da başladı. Konferansa katılanlara girişte Diyanet Vakfı Yayınlarının kitapları ve gül hediye edildi.

 Katılımın yoğun olduğu konferansta İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit,  Siyasi Parti ve STK yetkilileri de konferansa katıldı.

 Recep Ateş’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Konferans daha sonra Adıyaman Grup Ravza birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

 Açılış konuşmasını yapan İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taşdan, “Bugün fertten aileye kadar, öğrenciden öğretmene kadar iş verenden iş aranana kadar Müslüman veya Müslüman olmayan semavi dinlere mensup insanlar, İslam içerisinde çıkmış çeşitli ekoller, her birimiz ciddi anlamda samimi olmaya muhtacız” dedi.

 Günün anlam ve önemi ile ilgili Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dç.Dr.Cüneyt Gökçen yaptığı  konuşmasında, Allah Resulü (sav)’nün hayatından kesitler sundu.

 Gökçen, “Bizler İman sınıfını geçebilmemiz için samimiyetten , sevgiden bahsetmemiz gerekiyor. Bizler öyle bir düşünmeliyiz ki beraber yaşamak durumunda olan insanlar olarak birbirimize karşı son derece samimi olmalı, fedakarlık ve hoşgörüyü bu vesileyle hatırlamamız gerekiyor. Çünkü biz bunu Hz.Peygamber (sav)’den öğreniyoruz. Hz.Peygamber (sav)’in emrini yerine getirmek Allah (cc) emrini yerine getirmektir” şeklinde konuştu.

 Konferans şiir yarışmasında dereceye girenlere hediyeleri verilerek son buldu. (Fikret Kavgalı -İLKHA)